StoryEditorOCM
NogometTKO DA VIŠE

Čeka se sjednica šibenskog Gradskog vijeća koja bi trebala donijeti odluku o budućnosti kluba sa Šubićevca: Prodaje se HNK Šibenik! Početna cijena - 100.000 kn

21. srpnja 2017. - 12:00

Nogometaši Šibenika pod palicom trenera Zorana Slavice pripremaju se za novu drugoligašku sezonu. Međutim, što se tekućeg tjedna na Šubićevcu tiče, može se posegnuti za frazom kako je na djelu zatišje pred buru. Naime, u Šibeniku još ništa nije definirano oko igračkog kadra. U tom smislu još nije konačno odlučeno hoće li na Šubićevcu ostati osječka trojka (Žitnjak, Ćosić, Pongračić). Ili, kakva će biti sudbina igrača koji su došli na probu - Bilić, Glavaš,... Prijatelji Šibenika s razlogom će se pitati - što se čeka? Jer, brzo će 19. kolovoza i start prvenstva.

 

Odgovor je - svi čekaju idući tjedan kada su na rasporedu dva sastanka koja bi mogla odrediti daljnju sudbinu nogometnog kluba. Prvi je sjednica šibenskog Gradskog vijeća, 25. srpnja, kada bi šibenski parlament trebao donijeti odluku o prodaji dionica HNK Šibenika. Drugi je Skupština HNK Šibenika, 28. srpnja, kada bi u upravu kluba sa Šubićevca mogli sjesti neki novi ljudi. Zbog toga, aktualni Nadzorni odbor i uprava na čelu s Novicom Ljubičićem ne žele povlačiti neke konkretnije poteze glede igračkog kadra kako ničim ne bi obvezali buduću upravu.



Hoće li kormilo HNK Šibenika idućeg petka doista preuzeti neki novi ljudi, prilično je neizvjesno. No, zato je veoma izvjesno da će klub u prodaju. Odnosno, da će Gradsko vijeće donijeti odluku da se proda 297.057 dionica nominalne vrijednosti oko 59,4 milijuna kuna, ili 94,59 posto temeljnog kapitala HNK Šibenika, koliko u svom vlasništvu ima Grad Šibenik. Naime, gradskoj vlasti u interesu je riješiti se "vrućeg" krumpira zvanog nogometni klub, a uostalom Grad po zakonu i ne smije financirati sportsko dioničko društvo kao što je HNK Šibenik.

 

Odluka o prodaji dionica već je napisana i doći će na klupe gradskih vijećnika u utorak, a oni je samo trebaju amenovati.
U odluci stoji da će se postupak prodaje dionica provesti javnim prikupljanjem ponuda za početnu cijenu od 100.000 kuna.
Nadalje, ponuditelj je dužan poslati pismo namjere iz kojeg će biti razvidno da će jamčiti financijsku stabilnost HNK Šibeniku garancijom od tri milijuna kuna u razdoblju od najmanje pet godina. Osim toga, ponuditelj se mora obvezati da u roku trajanja prava korištenja sportskih objekata koje ima HNK Šibenik neće promijeniti ime kluba, te će se obvezati da će u roku od pet godina od potpisa ugovora o stjecanju dionica osigurati da prva momčad zadrži status u ligi u kojoj je klub igrao u vrijeme potpisa ugovora.

Inače, svi ponuditelji dužni su uplatiti jamstvo od 100.000 kuna. Konačnu odluku o eventualnom prihvaćanju neke ponude o kupnji većinskog paketa dionica HNK Šibenika opet donosi Gradsko vijeće Šibenika. Isto tako, Gradsko vijeće zadržalo je pravo neprihvaćanja bilo koje ponude bez navođenja valjanog razloga.

23. travanj 2024 13:44