StoryEditorOCM
Mali nogometu borbi za elitu

Hoće li Šibenik biti jedini dalmatinski grad s dva futsal prvoligaša? Funcute do mjesta među najboljima vodi još kvalifikacijski turnir

Piše Josip Čaleta Car
2. travnja 2021. - 19:24

Hoće li Šibenik biti jedini dalmatinski grad s dva futsal prvoligaša? Nakon završetka natjecanja u drugoj malonogometnoj ligi skupine jug, ta do jučer tajna želja polako prelazi u realnost. Naime u finalu doigravanja za prvaka 2.HMNL jug, Šibenik 1983 u dva susreta bio je bolji od favoriziranog Splita.

Nakon domaće pobjede od 3:1, narančasti su odigrali odličnu partiju i na splitskim Gripama izvukli neodlučenih 3:3, što je bio signal da započne velika fešta Funcuta! Uzvratni ogled bio je poprilično tvrd, no Šibenčani prvi dolaze do vodstva, što im je dalo mogućnost da prigode vrebaju kroz kontre, no domaći su uhvatili ritam i preokrenuli rezultat, ipak u nastavku pogotkom Nene Knežića i poravnanjem na 2:2, bilo je sve jasno. Uspjeli su Splićani još jednom povesti, ali samo do šestog akumuliranog prekršaja, kada Šućur postavlja končanih 3:3. Ovom pobjedom Šibenik 1983 priključio se Puli, Slavonskom brodu i Uspinjači u doigravanju za novog prvoligaša.

Idemo do kraja

- Šta reći nakon ovoga. Iskreno nismo previše razmišljali o prvom mjestu, no kada je već tu, zašto ne pokušati otići do kraja i u kvalifikacijama. Split je najjača momčad lige, no očito su se malo preračunali. Oni su jaki na lopti, pogotovo kad imaju vodstvo, ne možeš do lopte, stoga smo od početka tražili prvi pogodak, što smo i uspjeli i onda je voda išla na naš mlin. Sada malo odmora i onda pripreme za kvalifikacije, ma kakve god da bile, kratko nam je kazao Andrija Bakula, trener Šibenika 1983. S razlogom Bakula razmišlja o kvalifikacijama, naime prema predviđenom planu trebalo se odigrati 6.kola, no s obzirom na stanje sa Covidom-19, lako je moguće da će se odigrati blic kvalifikacije, turnirski u jednom gradu.

- Bilo kako bilo mi ćemo ih spremni dočekati, zaključak je narančastih, koji za blagdane uživaju u opuštanju, a onda slijede jake pripreme za ispunjenje snova Funcuta, zvanih prva liga. Inače pravila dozvoljavaju drugoligašima po jedno pojačanje za ovo doigravanje, no kako stvari stoje Šibenčani će u kvalifikacije sa onima koji su ih i izborili, jer upravo je zajedništvo igrača, uprave i navijača najveća snaga ove momčadi.

19. travanj 2024 19:56