StoryEditorOCM
Mali nogometsjajna pobjeda

Crnica uzela još jedan veliki ‘skalp‘: na Baldekinu pao lider prvenstva i aktualni prvak

Piše Šibenski.hr
19. veljače 2022. - 10:07

Nakon što je na otvaranju drugog dijela prvenstva Crnica nadvisila Square u Dubrovniku sa (6:3), šibenski prvoligaš skinuo je novi veliki 'skalp', nadvisivši na Baldekinu aktualnog prvaka i vodeću momčad prvenstva Olmissum s 3:1.

Omišani, kojima je ovo tek drugi prvenstveni poraz, odigrali su treću utakmicu u tjedan dana. Nakon što su na otvaranju proljetnog dijela prvenstva svladali Alumnus 7:2, a onda u srijedu nadvisili Novo vrijeme u zaostaloj utakmici, sada su pokleknuli od neugodne Crnice.

Olmissum je, doduše, dobro otvorio susret i poveo u 7. minuti preko Nikole Paviaća na asistenciju kapetana Stjepana Perišića. Nakon nekoliko propuštenih prigoda s obje strane, od kojih su opasnije bile one Olmissuma, Crnica je do odlaska na odmor uspjela izjednačiti. Niko Škugor sjajnom loptom pronalazi Antonija Repića koji matira Josipa Bilandžića za poravnanje.

Čini se da je Olmissum u nastavku shrvao umor jer je Crnica krenula furiozno, a u 26. stiže i do preokreta pogotkom Antonia Perića nakon odbijanca. Omišani su potom pronašli snage da stisnu Crnicu, nizali su gosti prilike od kojih je najveća bila udarac Jakova Hrstića koji je odsjeo na gredi. Posljednje četiri minute Olmissum je igrao s golmanom-igračem, a to je Crnica iskoristila šest sekundi prije kraja kada je Bruno Žilić poentirao za konačnih 3:1, piše Germanijak.hr.

18. travanj 2024 13:15