StoryEditorOCM
Mali nogometjoš samo malo...

Bravo Funcuti! Malonogometaši Šibenika 1983 stigli na korak do ulaska u elitni razred hrvatskog futsala!

Piše KREŠIMIR GULIN
12. svibnja 2021. - 17:12

Malonogometaši Šibenika nalaze se na domak velikog ostvarenja, ili Narančasti su na korak do plasmana u elitni razred hrvatskog fustala!

Pred vrata 'raja' Funcuti su došli pobjedom (4:2) nad Brodom na Baldekinu u četvrtom kolu mini Lige za popunu 1.HMNL.
Bila je to druga pobjeda momčadi trenera Andrije Bakule nad Brođanima. Zanimlljivo, opet je ostvarena nakon preokreta, doduše ne onakvog kao u Brodu u prvom kolu, gdje su Funcuti okrenuli (0:4) i vratili se kući punog plijena.

Ovaj put, Šibenčani su gubili (1:2) na početku drugog poluvremena, da bi s tri gola u zadnje tri minute uzeli sva tri boda.
Domaću momčad u vodstvo je doveo Škugor u drugoj minuti. Bio je to i rezultat prvog poluvremena.

image
S utakmice između MNK Šibenik 1983 i MNK Brod 035
Nikša Stipaničev/Cropix

Gosti su u drugom poluvremenu uzvratili s dva uzastopna gola s kojima su i preuzeli vodstvo. Silovito je Bakulina momčad napadala nakon što se našla u rezultatskom zaostatku.

U samoj završnici stiže nagrada. Knežević je u 36. minuti pogodio za 2:2, a Škugor dvije minute kasnije vraća ponovno prednost na šibensku stranu. Pobjedu je potvrdio Šućur u posljednjoj minuti utakmice.

Pogled na tablicu poslije četiri odigrana kola za Šibenčane više je nego ugodan. Oni se nalaze na vrhu s osam osvojenih bodova, dva više od drugoplasiranog Broda. Podsjetimo, u konačnici će dvije prvoplasirane ekipe izboriti plasman u 1.HMNL iduće sezone.

Prvoligašku vizu Narančasti mogu izvaditi već u idućem kolu kada na Baldekinu dočekuju Pulu koja ima pet bodova. U prvoj utakmici ti su suparnici odigrali neriješeno, a sada bi pobjedom Funcuti već osigurali prvoligaški status. Međutim, sve i da ne uspiju pobijediti Pulu, imat će popravni u posljednjem kolu s Uspinjačom koja je gotovo izgubila sve izglede u ovoj utrci.

image
Trener Andrija Bakula sa svojim igračima
Nikša Stipaničev/Cropix

ŠIBENIK 1983 – BROD 035 4:2 (1:0)

ŠIBENIK - Dvorana na Baldekinu. Bez gledatelja. Suci: Zdravko Kuran i Ivan Šalinović.

Strijelci:1:0 Škugor (2′), 1:1 Ivanagić (24′), 1:2 Ivanagić (25′), 2:2 Knežević (37′), 3:2 Škugor (38′), 4:2 Šućur (40′). Najbolji igrač: Ivan Škugor (Šibenik).

Šibenik 1983: Mihaljević, Knez, Knežić, Šućur, Žumberac, Škugor, Knežević, Kosor, Batinica, Palavra, Jurković, Milanović, Protega, Milišić.
BROD 035: Konrad, Ćubel, Đurković, Cindrić, Gačić, Nikolić, Kruljac, Ivanagić, Đerek.

15. travanj 2024 06:47