StoryEditorOCM
KošarkaOPERACIJA RUMUNJSKA

Završni raport Ace Petrovića prije Eurobasketa: Dobre sam volje, spremni smo!

Piše Ivo Mikuličin
31. kolovoza 2017. - 14:37

Dobre sam volje, spremni smo. Raspoloženje mi je dodatno popravilo saznanje da je ozljeda lista Roka Ukića već prošlost - javio nam se Aco Petrović iz Svetog Martina na Muri prije polaska košarkaške reprezentacije Hrvatske na Europsko prvenstvo u Rumunjskoj.

Je li i drugi Šibenčanin Dario Šarić jednako dobre volje?
- Ne bih izdvajao nikoga. Od prvog trena razmišljamo kolektivno. A Dario je jedan od lidera našeg kolektiva. Zajedno s Bojanom Bogdanovićem.

Vidjelo se to i na prijateljskim utakmicama i turnirima…
- Slažem se. No, na tim smo provjerama nastojali da nas što manje u taktičkom smislu primijete naši suparnici. Zato smo odigrali neuobičajeno mali broj pripremnih utakmica. Po mom uvjerenju, velik smo dio taktičkog posla obavili u zadnjih pet-šest dana, kad smo na treninzima brusili taktičke novine.

Jesi li pročitao razgovor sa Svetislavom Pešićem, nekad trenerom Bosne i bivšim izbornikom srpske reprezentacije!? On je uvjeren da Hrvatska i Francuska imaju manje šanse na Europskom prvenstvu od Litve!?
- Ne moraš mi vjerovati, ali nisam! Okanio sam se u završnici priprema svih portala, elektroničkih i pisanih medija. Ponajviše zbog iskustva da u danima prije velikog natjecanja svi misle da moraju kazati nešto pametno, posebno. Ne samo stručnjaci poput Pešića, već i košarkaški autsajderi, laici…

Malo me podsjećaš na primoštenskog svećenika don Stipu Perkova, koji je na pitanje čega se odrekao u korizmi spremno odgovorio "Odrekao sam se gledanja TV dnevnika"!?
- Duhovit je taj tvoj don Stipe. I ne samo duhovit, već i mudar. Katkad zaista treba potražiti zaklon usred oluje informacija, dezinformacija i (polu)informacija.

Prognoza za Europsko prvenstvo?
- Nema generalne prognoze. Najvažnije je da pobjedama u skupini osiguramo plasman u nokaut-natjecanje. A križamo se sa zaista jakom skupinom u kojoj su Srbija, Turska, Latvija i Rusija. Tko nas god dopadne u osmini finala, neće nam biti lako. No, ja sam već kazao kako sam uvjeren da smo kao nikad dobro odradili pripreme. Da nam samopouzdanja ne fali.

To je i dodatan razlog da tvoj Šibenik bude uz tvoju reprezentaciju!
- Nije to moja, to je naša, hrvatska reprezentacija!

Ali, Šibenik je tvoj!
- Od toga ne bježim. I ovim putem zahvaljujem na potpori koja meni kao izborniku i reprezentaciji stiže iz moga rodnoga grada – završio je Aco Petrović.

19. travanj 2024 00:47