StoryEditorOCM
KošarkaDobro se držale

‘Ubio‘ ih nedodstatak centimetara: Košarkašice Šibenika poražene od najvećih favoritkinja za naslov prvakinja Hrvatske

Piše Krešimir Gulin
4. listopada 2020. - 11:04
Košarkašice Šibenika izgubile su od Raguse u prvom kolu prvenstva HrvatskeNikolina Vuković Stipaničev/Cropix

ŽKK Šibenik- Ragusa 78:85 (18:25, 20:20, 22:19, 18:21)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 50. Suci: Dino Vukušić, Petar Pepur, Ante Pepur.

Šibenik: Vojvodić, Ujević (22), Silov (24), Barišić, Tabula (12), Cigić (16), Džafić (2), Skrozić, Šarić, Ćuklin, Milković, Dujić (2).

Ragusa: Pocrnjić (5), Stojanović (6), Miloglav, Matić (10), Beletić, Todorić (10), Vrsaljko (25), Majstorović, Kristić, Putica (3), Slonjšak (23).

Košarkašice Raguse odnijele su pobjedu na Baldekinu u dalmatinskom derbiju odigranom na otvaranju prvenstva Hrvatske. Šibenčanke su se dobro držale kontra favoriziranih Dubrovčanki koje figuriraju kao najveće favoritkinje za osvajanje titule prvaka. Posebice nakon što su se pojačale dovođenjem Ive Slonjšak i Ane Vrsaljko.

Početkom četvrte četvrtine činilo se kako će gošće rutinski do pobjede jer su imale vodstvo (72:60). Međutim, borbene igračice trenera Stipe Bralića uspjele su doći do minus pet (71:76), no do potpunog preokreta nisu mogle.

Jednostavno, premoć Dubrovkinja u reketu bila je prevelika. A prevagnula je i individualna kvaliteta, posebice Slonjšak, koja je uz 23 koša upisala po osam skokova i asistencija.

Cvetana Matić:

-  Žilava utakmica gdje smo cijelu utakmicu mi vodili, ali ekipa Šibenika se sjajno nosila i borila do kraja. Pokazali su svoju kvalitetu vanjske linije, a na kraju smo mi ipak uspjeli biti disciplinirani i zatvarati ulaze i šuteve za tri poena. Na kraju smo potpuno zasluženo dobili utakmicu i čestitam protivniku na sjajnoj igri- kazala je Cvetana Matić, trenerica Raguse.

Trener domaće ekipe, Stipe Bralić:

- Gošće su zasluženo pobijedile i iskoristile su svoju veliku dominaciju i snagu u reketu. Imaju tri izuzetno iskusne igračice koje dugi niz godina igraju i ne možemo parirati visinom. Također, na vanjskim pozicijama je Slonjšak, reprezentativka koja je igračica nivoa Eurolige koja je radila ogromnu prednost i asistencijama povezala vanjsku i unutrašnju igru. Većinu utakmice smo im puhali za vrat i dali smo maksimum sve od sebe. Curama nemam što zamjeriti.ali gošće su bile uvijek jedan potez, jedan korak ispred nas i od 85 poena 50 su zabili s pola metra, dok smo mi morali za svaki poen ‘krvavo’ raditi- zaključio je izbornik ženske košarkaške reprezentacije Hrvatske i učitelj Šibenčanki.

18. travanj 2024 23:23