StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

Tri kola prije kraja regularnog dijela prvenstva kalkulatori nemilice rade; Računica "narančastih" poprilično je jednostavna

5. travnja 2019. - 13:44

Tri kola prije kraja osnovnog dijela HT Premijer lige kalkulatori nemilice rade. Što se tiče košarkaša Šibenika njihova računica je poprilično jednostavna. Ili, "narančasti" su praktički pregrmjeli brige oko ostanka u ligi. Na pretposljednjem mjestu koje vodi u kvalifikacije mogli bi završiti samo u slučaju sportskog čuda. Točnije, Šibenčani više ne bi smjeli niti jednom pobijediti, a Hermes i Alkar bi trebali slaviti u sve tri utakmice do kraja sezone.

S druge strane, "narančasti" su vrlo blizu i play offu. Njihov jedini konkurent Škrljevo ima pobjedu manje i lošiji međusobni omjer. Sve brige Šibenik bi mogao riješiti pobijedi li na gostovanju u Zaboku u subotu:

- Mislim da smo riješili sve brige oko ostanka, premda su se uoči sezone pričalo kako ćemo biti jedni od kandidata za ispadanje. Pokazali smo da vrijedimo i možemo, a sada nam je cilj dobiti što više od preostale tri utakmice do kraja sezone. Naravno, želja nam je ući i u play off. Što se tiče gostovanja u Zaboku, još se sjećamo jesenskog poraza na Baldekinu gdje smo izbubili "pola koša". Opet bi to mogla biti utakmica na jednu loptu. Idemo se "potući". Neće biti lako nama sa Zabokom, ali ni njima sa Šibenikom- kazao je mladi Ivan Gulin, koji pod paskom trenera Mira Jurića dobiva sve veću minutažu.

Momčad Zaboka vodi dalmatinska veza- Šibenčanin Radovčić i Zadranin Batur:
- Oni su dobro izbalansirana momčad. Osim spomenute dvojice tu su još Tomas, Ćutuk, Črnjević... Još me boli onaj poraz od Zaboka kući. Da smo to dobili i Hermes u gostima bili bismo treći ili četvrti na tablici- govori Jurić.

Ozljede i bolesti opet su napala Baldekin, Tijekom tjedna problema su imali Korać, Mileković, Bašić, Jelić i Nakić, tako da Jurić još ne zna tko će istrčati na parket u Zagorju.

Utakmica Zabok- GKK Šibenik igra se u subotu u 19 sati.

25. travanj 2024 18:52