StoryEditorOCM
KošarkaDerbi na Baldekinu

Trener Šibenčana na raspolaganju ima samo šestoricu seniora, za Žute ima samo riječi hvale

Piše Krešimir Gulin
2. prosinca 2020. - 11:49

U pravilu su gostovanja košarkaša Splita ili Zadra u Šibeniku značila prave dalmatinske fešte loptanja pod obručima.

Međutim, večerašnji dolazak ‘žutih’ na Baldekin daleko je od toga. Prvi razlog je epidemija koronavirusa koji onemogućava prisustvo publike na tribinama, a bez njih nema ni fešte. Drugi razlog je aktualno stanje u taboru Šibenke zbog kojeg teško može ozbiljnije parirati hrvatskim ABA ligašima. Samo za ilustraciju, Narančasti su u dvije ovosezonske utakmice sa Zadrom i Cibonom na skoru od minus 69.

Doduše, oba puta su igrali van svog Baldekina, na kojeg se kontra Splićana konačno vraćaju nakon egzila izazvanog epidemiološkim razlozima. No, pitanje je koliko će domaći parket biti jak argument ekipi trenera Dženana Rahimića da se jače suprostavi ‘žutima’, koji trenutačno zasigurno igraju najbolju košarku u Hrvatskoj. Naime, Rahimić će Skelinovim moćnim trupama suprostaviti ekipu sa samo šestoricom seniora. Jer, zbog ozljeda su mu izvan stroja Andabaka, Gulin i Jurković:

- Na raspolaganju imam dobru petorku plus iskusnog Bašića. Kad bi igrale samo prve petorke i kad se ne bi smjelo mijenjati, to bi bilo jako dobro za nas- nije napustio smisao za humor Rahimića, unatoč teškim vremenima u kojima živi Šibenka:

- U takvoj smo poziciji da je teško napraviti i pravi trening s malim fondom igrača. Jedina dobra stvar je što u treninzima participira dosta juniora - opet će kormilar “narančastih”, koji ima samo riječi hvale za Splićane:

- Činjenica je da su malo lošije ušli u sezonu, ali angažmanima Lukovića i Mesičeka su se posložili. Uoči reprezentativne pauze bili su jako dobroj formi. 

Budući da će vrlo teško do četvrte prvenstvene pobjede, pitali smo ga što je cilj Šibenke u dvoboju sa Splitom:

- Želimo odigrati dobru utakmicu, bez ikakvog pritiska. Siguran sam da će momci dati svoj maksimum, samo je pitanje za što će to biti dovoljno.

Odgođena utakmica osmog kola HT Premijer lige Šibenka - Split igra se večeras u 18 sati u dvorani na Baldekinu, bez prisustva gledatelja.

18. travanj 2024 18:30