StoryEditorOCM
KošarkaLiga za ostanak

Sportski rat Šibenka počinje na najtežem gostovanju, kapetan Bašić uvjeren u ‘happy end‘

Piše Krešimir Gulin
18. ožujka 2022. - 12:52

Košarkaši Šibenke gostovanjem kod Alkara u Sinju (subota, 19 sati) ulaze u najvažniji dio sezone, odnosno počinju natjecanje u Ligi za ostanak.

Podsjetimo, posljednje plasirani nakon tih 10 kola ispada iz HT Premijer lige. Pretposljednji će morati u vrlo nezgoden kvalifikacije s drugoplasiranim iz Prve lige. Prve dvije momčadi će pak u play off.

Budući da je većina momčadi uoči početka Lige za prvaka u pobjedu- dvije, izuzev Škrljeva koje je manje- više sigurno s deset pobjeda na kontu, natjecanje će biti silno zanimljivo. Ili, kako je nedavno kazao Damir Milačić, trener Šibenke: 'Čeka nas pakao', odnosno 'sportski rat' kako je nadodao kapetan Domagoj Bašić.

Prema procjenama stručnjaka, najviše izgleda za ispadanje ima zadarska Sonik Puntamika koju je zadesio igrački egzodus a prinove nisu ekstra kvaliteta. Svi ostali, uključujući i Šibenku, borit će se za izbjegavanje kvalifikacija:

- Počinje nam Liga za ostanak na najtežem gostovanju, a to je Sinj definitivno. Imali smo nedavno jednu sjajnu utakmicu odigranu s njima, koju smo uz peh izgubili. Ovaj put se nadam puno boljoj reakciji mojih igrača- kazao je Milačić u najavi utakmice s Alkarom.

image

Damir Milačić

Nikša Stipaničev/Cropix

Po običaju, Šibenka opet ima puno problema s ozljedama i bolesti. Stoga u mini pauzi nisu odigrali neke planirane prijateljske utakmice koje su trebale poslužiti kako bi se što bolje uigrao novopridošli američki play Devon Thomas.

Tako Milačić ističe kako u Sinju vrlo vjerojatno neće igrati Rebić i Pleadin neće igrati ovu utakmicu.

-Nadam se što skorijem povratku njih dvojice. Vjerujem u ove momke, kao što sam petsto puta ponovio. Mi moramo biti hrabri, moramo biti svjesni svoga talenta i svoje kvalitete koju možemo imati. Moramo biti maksimalno borbeni i koncentrirani na zadatke koje postavimo i imamo šansu pobjediti svakoga, pa tako i Alkara u Sinju o kojem mogu reći sve najbolje i mogu ih pohvaliti za zadnju pobjedu koju su imali kontra Splita gdje su zbilja sjajno izgledali.

Mislim da ćemo mi puno borbenije ući u ovu utakmicu i da nemamo pravo na nikakvu kalkulaciju. S obzirom na sve to očekujem da se odigra jedna prava muška utakmica, da ih uvedemo u neizvjesnost i pokušamo iskoristiti njihovu nervozu kao domaćina koji ipak ima pritisak prve pobjede-veli Milačić.

Domagoj Bašić, kapetan Šibenke optimističan je pred početak Lige za ostanak:

- Jasno je da se puno susrećemo s pitanjima tipa ‘Hoćemo li ostati?’. Osobno, ja ovu Ligu vidim kao šansu za borbu za prva dva mjesta koja vode u play off. Ako nas zaobiđu ozljede i bolesti 100 posto sam siguran da Šibenka sigurno ostaje u Ligi ove godine, a imat će i veliku šansu izboriti Play off- zaključio je šuter Narančastih.

25. travanj 2024 06:54