StoryEditorOCM
KošarkaIvan Siriščević o derbiju

Splićanin u dresu Šibenika - spremni smo osvojiti Gripe

2. veljače 2017. - 13:58

Splićanin Ivan Siriščević nezamjenjivi je član prve petorke GKK Šibenika. Otkako je ovaj 29- godišnji košarkaš ovog ljeta odjenuo narančasti dres, u njemu je momčad Vladimira Anzulovića dobila pouzdanog igrača u oba smjera. Šutera mirne ruke, ali i čovjeka koji je u obrani spreman preuzeti najopasnijeg protivnika. Osim toga, Anzulović nerijetko ističe kako je uvijek siguran da će Siriščević ostaviti srce na parketu. A kako će kucati srce jednog Splićanina u dresu Šibenika u peta u dalmatinskom derbiju na Gripama?

- Ah, emocije treba staviti na stranu. Ipak smo mi profesionalci. Međutim, ne bježim od toga da će mi biti drago igrati kući. Ali, ništa draže nego bilo koju drugu utakmicu- počeo je Siriščević.

U posljednje vrijeme Gripe su opet pune. Nema dvojbe da će i u večerašnjoj utakmici tribine "gorjeti":
- Jako mi je drago što Split opet diše košarkaški i što se na Gripama traži karta više u nekoliko zadnjih utakmica Splita. To je dobro radi košarke, ali i radi igre. Lijepo je igrati ispred publike kakva će biti večeras na Gripama. Nama to neće predstavljati neki veći problem, jer smo naučili igrati na krcatom Baldekinu. Dapače, može nam biti samo dodatni stimulans, jer čujem da u Split dolazi i dosta navijača Šibenika- veli šibenska "trojka" po poziciji, ili "trideset trojka" po broju na dresu.

Split je u odličnoj formi. Na Gripama još nemaju niti jedan poraz premda su im u goste dolazili Cedevita, Cibona, Jolly...
- Split ima zaista dobru momčad. Pokriveni su i čak poduplani na svim pozicijama. Imaju finu kombinaciju mladosti i iskustva. Unatoč tome, držim da smo u stanju nanijeti prvi poraz Splitu na Gripama. Dolazimo maksimalno spremni, a imamo i kvalitetu za prave stvari- analizirao je Siriščević.

Koji je recept Šibenika za slavlje na Gripama?
- Činjenica je da smo mi najefikasnija momčad lige. No, prošlo kolo protiv Zadra smo dobili prije svega zahvaljujući odličnoj obrani. Na Gripama trebamo odigrati jednako kvalitetnu obranu kao protiv Zadra i još malo bolje u napadu. Onda imamo šanse da ostavrimo hat trick u dalmatinskim derbijima- kazao je popularni "Sira".

Šibenik je pokazao da zna pobjeđivati Split. U prvom dijelu prvenstva "građani" su slavili s uvjerljivih plus 19:
- Uh, to je bio samo početak sezone. Tada su se obje ekipe još tražile. Danas smo i mi i Split sasvim drugačije momčadi- ne želi povlačiti paralele Siriščević.

Kazali ste da Split igra dosta timski. Ipak, možete li izdvojiti nekog ključnog pojedinca "žutih". Je li to Šibenčanin Henrik Širko s kojim biste mogli imati izravan dvoboja na parketu?
- Širko stvarno igra u dobrom ritmu, ali Split ima niz vrlo kvalitetnih igrača- Kedžu, Filipovića, Rančića... Karakteristika Splita je da uvijek netko drugi iskoči, tako da nam prijeti opasnost sa svih strana. Međutim, trener je dobro iskautirao "žute" i nadam se da ih možemo zaustaviti- veli Siriščević.

Jučer ujutro niste trenirali, dobili ste jedan udarac u koljeno:
- Ma, nije to ništa strašno. Za dalmatinski derbi ću biti 100 posto spreman- zaključio je Siriščević.

Utakmica Split- GKK Šibenik igra se u petak s početkom u 18 sati u dvorani na Gripama. Izravan TV prijenos je na Arenasport televiziji.

 


U Split samo oni s ulaznicama
Među navijačima Šibenika vlada veliki interes za odlazak na utakmicu u Split. Međutim, iz kluba obavještavaju da će na Gripe moći samo oni koji imaju kupljenu ulaznicu:
- Svi gledatelji koji sutra namjeravaju ići u Split moraju imati ulaznicu jer neće biti organizirane prodaje karata ispred dvorane. Ulaznice se u Šibeniku mogu nabaviti u agenciji Nik i proadavonici Tisak u Dalmareu- izvijestio je Milan Živković, glasnogovornik GKK Šibenika.

25. travanj 2024 00:23