StoryEditorOCM
KošarkaUtakmica u TV terminu

Sinjani stižu na Baldekin: Šibenčani konačno kompletni traže pobjedu s kojom bi zakoračili u Ligu za prvaka

Piše Krešimir Gulin
20. siječnja 2023. - 12:39

Stari dalmatinski košarkaški derbi koji je na rasporedu u subotu, Šibenka i Alkar dočekuju u dijametralno suprotnom raspoloženju. Narančasti su hit sezone, igraju dopadljivu košarku i nižu pobjede.

Protiv Sinjana cilj im je zadržati nepobjedivost na svom Baldekinu te upisati i 12.pobjedu u HT Premijer ligi kojom bi praktički osigurali nastup u Ligi za prvaka u nastavku natjecanja.

S druge strane, momčad koju vodi šibenski Zadranin Luka Bujas traži pobjedu kojom bi pobjegla iz zone najugroženijih momčadi s dna tablice.

‘Alkarima‘ na ruku ne ide činjenica što je Baldekin parket s kojeg su pognute glave odlazile i jače ekipe poput Zadra i Cedevite. Jednako kao i podatak da će Narančasti biti kompletni poslije duže vremena. U rotaciju se vraća vrijedni američki centar Howard, a na klupu će nakon preboljene viroze i trener Damir Milačić:

- Čeka nas zahtjevna utakmica. Prije svega zato što je Alkar u zadnje dvije utakmice kod kuće izgubio i napravit će sve da pokušaju na Baldekinu doći do pobjede i da povećaju svoj bodovni konto, s obzirom da se nalaze u grupi ekipa gdje praktički svaka pobjeda znači odmicanje predzadnjeg i zadnjeg mjesta.

Što se tiče nas, imali smo određenih poteškoća tijekom tjedna, ali krasi nas sjajan timski duh, krasi nas energija, krasi nas borba za svaku loptu i ako budemo takvi očekujem da dođemo do dvanaeste pobjede s kojom bi zakoračili gotovo s obje noge u Ligu za prvaka- rekao je trener Šibenke, koji je dugo godina sjedio na klupi Alkara.

Za vrijeme dok je dio nositelja igre Šibenke bilo ‘van stroja‘, iskočili su neki novi klinci s Baldekina. Među njima je i 18- godišnji branič Petar Šarić, inače mlađi brat nekoć silno talentiranog Domagoja Šarića, kojeg je životni put odveo dalje od košarke:

- Utakmica s Alkarom sigurno neće biti lagana, ali mi smo u dobrom ritmu i igramo na domaćem terenu tako da se nadamo pobjedi. Također, pozvao bih sve navijače da nas dođu podržati da nastavimo ovaj pobjednički niz- kazao je mladi Šarić.

A kada su utakmice Šibenke i Alkara ne treba sumnjati u lijepu košarkašku atmosferu, jer će i ovaj put svoje mjesto na Baldekinu zauzeti Funcuti s jedne te Maligani s druge strane.

Utakmica se igra u televizijskom terminu, u 20,10 sati uz prijenos na Sportskoj televiziji.

25. travanj 2024 05:53