StoryEditorOCM
KošarkaPopunjava se igrački kadar

Šibenka u petoj brzini: Andabaka potpisao, Freeman sletio, Slavica trenira

Piše Krešimir Gulin
12. kolovoza 2020. - 10:07

Uprava Šibenke ubacila je u petu brzinu što se tiče popunjavanja igračke ruže za predstojeću košarkašku sezonu. Zadnji potpis na ugovor koji je pao na Baldekinu je onaj 23-godišnjeg, 196 centimetara visokog braniča Kristijana Andabake.

Podsjetimo, prije Andabake 'narančasti' su angažirali krilo Henrika Širka, američkog braniča Treya Freemana te centre Miliju Mikovića i Bruna Solomuna. Osim njih, vjernost Šibenčanima produžio je centar Valentin Jurković pa je tako zatvorena visoka linija 'narančastih'. Međutim, intrigira podatak da sa Šibenkom vježba moćni krilni centar Nik Slavica pa je moguće da momčad trenera Dženana Rahimića pojača još jedan igrač koji itekako dobro može igrati leđima, a još je bolji na otvorenom terenu i licem prema košu.

Inače, što se Andabake tiče, riječ je o povratniku na Baldekin, koji je prošlu sezonu dobro odigrao u Puli. Radi se o igraču koji je primarno bek, ali može pokriti sve tri vanjske pozicije. Andabaka je bio član juniorske generacije Šibenke, zajedno s Nakićem, Paićem, Badžimom, Šarićem, Radovčićem i ostalima, koja je osvojila broncu na juniorskom prvenstvu Hrvatske pod vodstvom trenera Petra Maleša.

U ljeto 2015. godine Andabaka je trenirao u kampu Darussafake s nekolicinom talentiranih igrača iz Hrvatske i BiH, a bio je i na pripremama kadetske reprezentacije Hrvatske. Nakon povratka u Šibenik potpisao je četverogodišnji ugovor s 'narančastima'.

No, u ljeto 2017. godine, kada je tadašnji glavni sponzor Dogus Grupa na Baldekinu gradio snažnu ekipu s Ivanovom, Halilovićem i društvom, vodstvo kluba odlučilo mu je izaći u susret i pustiti ga da ode u Pulu, gdje je paralelno sa studiranjem igrao i košarku u tamošnjem drugoligašu.

Andabaka je u prošloj sezoni Prve lige za momčad Pule odigrao 19 utakmica uz prosjek od 13 koševa, 5,6 skokova i četiri asistencije.

O dolasku Andabake u redove svoje ekipe komentar je dao trener Rahimić:
- Zadnjih dana finiširali smo pregovore s našim bivšim igračem Kristijanom Andabakom. Svi koji prate košarku znaju za njega. Ponikao je na Baldekinu, a jedno vrijeme je bio izvan Šibenika. Nakon jednog razdoblja gdje je trenirao s nama, uvjerili smo se u njegove kvalitete i na obostrano zadovoljstvo završili smo pregovore. Sada definitivno možemo reći da je on opet naš igrač.
Andabaka je polivalentan igrač koji prije svega može obrambeno odgovoriti na naše zahtjeve. Što se tiče njegove pozicije, može pokriti sve pozicije od 'jedan' do 'tri', a slaže se dobro s ostalim našim igračima na tim pozicijama. Mislim da smo dobili dobrog igrača, dobro pojačanje i očekujem da to i pokaže na terenu - kazao je za službenu stranicu kluba trener Rahimić.

Prvu službenu izjavu 'emitirao' je i Andabaka:
- Drago mi je da sam se nakon par godina izvan Šibenika ponovno vratio kući. To je moj klub i oko ugovora smo se jako brzo dogovorili. Tu sam već dva mjeseca. Treniram s ovim momcima i baš mi je odlično. Ekipa je mlada i volim kad se puno radi. Nadam se dobroj sezoni i dobrim igrama. Zaželio sam se Baldekina, jedva čekam da počne, rekao je novi-stari član Šibenke.

22. travanj 2024 21:58