StoryEditorOCM
KošarkaAlpe Adria Cup

Šibenka pobjeđuje i u Europi, Narančasti stekli plus sedam uoči uzvrata u Slovačkoj

Piše Krešimir Gulin
25. siječnja 2023. - 19:46

Šibenka pobjeđuje u hrvatskom prvenstvu, ali i u Europi. Momčad trenera Damira Milačića vezala je i četvrtu pobjedu za redom gledajući HT Premijer ligu i Alpe Adria cup. Koliko je Baldekin ove sezone vruć parket na svojoj koži osjetila je inetrnacionalna momčad Komarna iz Slovačke.

Šibenka je u svojoj dvorani slavila s plus sedam u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Alpe Adria Cupa i korak je bliže završnom turniru tog natjecanja.

Nije slutilo na dobro za Šibenčane na početku utakmice. Na krilima Vuka Đorđevića gosti su začas poveli (9:0). Narančastima su trebale dvije i po minute za prvi ubačaj, bila je to trica Pleadina.

Međutim, nakon početnog nesnalaženja, domaćini su namjestili ruku, po dvije trice pogodili su Paić i Brocić za brzo izjednačenje (15:15).

U drugoj četvrtini Šibenka je konačno zaigrala bolje obranu, svoj zaštitni znak na kojem gradi uspjehe ove sezone. Narančasti su sveli Slovake na samo pet poena u osam minuta, pa je na semaforu svijetlilo (42:33) za domaćine.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Krenula je Šibenka dobro i u nastavku, tricom mladog Skorića stigli su do najvećeg vodstva (54:41). Ali, tada kao da se uvukla neka nepotrebna nervoza u redove domaćih. Uslijedio je niz grešaka u napadu, s druge strane raspucao se Amerikanac Gatling i na koncu treće četvrtine Slovaci su se približili na minus šest (54:60).

Prepali su se Šibenčani na početku četvrte četvrtine kada je nakon jednog doskoka na parketu ostao ležati kapetan Paić. Morao je najbolji igrač Narančastih napustiti teren, a Gatling je poput istoimenog zloglasnog oružja nastavio trpati šibenski koš i spustio goste na (67:69).

Ipak, u samoj završnici domaći su koševima Kakara i Skorića uhvatili solidnih sedam razlike uoči uzvrata u Slovačkoj. Sudeći po prvoj utakmici, radi se o poprilično izjednačenim suparnicima tako da bi u uzvratu svaki koš mogao odlučivati o sudioniku Final foura.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Šibenka- Komarno 78:71 (27:28, 18:8, 15:18, 18:17)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 350. Suci: Primož Pipan, Domen Kranjec, Nace Mohorič.

Šibenka: Skorić (13), Kakar (8), Klarin (1), Pleadin (9), Howard (5), Brocić (20), Antić (2), Jambrović (3), Šarić, Škugor, Paić (17).

Komarno: Gatling (25), Stuckey, Gašić (20), Marković (5), Volarik (1), Gergely, Danielič, Đorđević (20), Foltin, Dolnik.

24. travanj 2024 21:33