StoryEditorOCM
KošarkaAnte Nakić

Šibenka dobila novog predsjednika. Otkrio nam je svog favorita za budućeg trenera i smjer kojim bi klub trebao ići u naredne četiri godine

Piše Krešimir Gulin
9. lipnja 2021. - 20:37

Serija kadrovskih promjena u šibenskim sportskim perjanicama- nogometnom i košarkaškom klubu- se nastavlja. Na izvještanoj Skupštini koja se očekivano pretvorila u izbornu, košarkaši Šibenke dobili su novo vodstvo.

Tako je novi predsjednik Šibenke postao Ante Nakić, 33-godišnji inženjer građevine, koji je kao profesionalac zaposlen u šibenskoj Gradskoj upravi gdje obnaša funkciju pročelnika Odjela za komunalne poslove.

Nakić je na mjestu prvog čovjeka Šibenka zamijenio odvjetnika Antu Burića.

Dopredsjednik kluba postao je Ivan Baranović, a osim njega i Nakića u Upravni odbor Šibenke ušli su Nikola Grubić, Krešimir Lokas, inače predsjednik Uprave Vinoplod Vinarije i Ivica Žurić- Zloćo, nekadašnji poznati košarkaš Šibenke i Cibone.

Također, umjesto dugogodišnjem vrijednog tajnika Damira Grandeša na tu dužnost imenovan je Marko Matulja.

Novi predsjednik je u prvom obraćanju jasno naglasio kako će se u idućem četverogodišnjem razdoblju na Baldekinu definitvno okrenuti nova stranica u sportskoj politici:

- Premda je to puno puta kazano kao floskula, ali ovaj put se doista želimo okrenuti mladim igračima. I to ne samo šibenskim, već svim potentnim košarkašima iz Hrvatske koji Šibenik trebaju prepoznati kao mjesto u kojem se dobro radi i u kojem mogu ostvariti svoje košarkaške ciljeve- istaknuo je Nakić.

Sasvim je jasno kako nova uprava Šibenke neće postavljati nerealne rezultatske ciljeve do kojih bi trebalo doći preko noći. Očito, Nakićeva vizija ide prema sistematičnom i studioznom radu u narednom četverogodišnjem mandatu.

Da bi se Šibenik etablirao kao sredina poželjna za nadarene igrače mora biti prepoznatljiva po dobrom radu i mogućnosti za napredak. Veliku ulogu u tome imat će i novi trener Šibenke.

Premda je bilo najava kako će on biti imenovan do 1. lipnja, došlo je do zastoja na tom planu. Vjerojatno i zbog razmimoilaženja u stavovima u prethodnoj Upravi.

Nije tajna kako su čelnici Šibenke u pregovorima s nekoliko imena. U prvi plan su iskočili Slaven Rimac, Vladimir Anzulović i Tihomir Bujan.

Oko pitanja novog trenera novi predsjednik je bio vrlo otvoren:

- Novi Upravni odbor će već sutra imati sastanak na tu temu i stavit ćemo sve karte na stol. Osobno, moj favorit je gospodin Rimac. Već smo obavili par razgovora i on je zainteresiran za priču kakvu nudi Šibenka i kakva prema njegovom mišljenju fali hrvatskoj košarci- kazao je Nakić.

Inače, lako je moguće da Šibenka ubuduće neće imati sportskog direktora, već će trener imati ulogu poput engleskog nogometnog menadžera koji imaju velike ovlasti u slaganju momčadi:

- Ja se definitivno neću spuštati na parket, odnosno miješati u sportsku politiku. Međutim, definitvno ćemo odustati od politike dovođenja prokušanih, ali skupih igrača sa strane. Naravno da mladići koji će činiti kostur momčadi moraju imati dva-tri iskusnija nostelja igre, ali takve igrače trebamo dovoditi dozirano- zaključio je novi predsjednik Šibenke.

18. travanj 2024 13:07