StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

Šibenčanke u četvrtfinalu Kupa; Zadranke im stoje na putu do završnog turnira

5. prosinca 2019. - 10:54

Košarkašice Šibenika plasirale su se u četvrfinale Kupa Ružice Meglaj- Rimac. Djevojke trenera Stipe Bralića u prvom krugu tog natjecanja slavile su u Splitu protiv Košarkaške akademije Žana Lelas 99:76.

U srazu Šibenčaniki i liderica Druge lige jug pitanje pobjednika niti u jednom trenutku nije dolazilo u pitanje. Naime, već na poluvremenu Šibenik je imao 28 koševa prednosti.

Najefikasnija u redovima pobjednica bila je Josipa Silov s 28 ubačenih poena. Cigić je dodala 17, double- double učinak imala je Džafić (15 koševa, 10 skokova). Dvoznamenkaste su bile i Puljić (14) te Vukšić (13).

Na putu do plasmana na završni turnir Kupa Ružice Meglaj- Rimac Šibenčankama stoji Zadar, koji je u osmini finala izbacio Split. Dakle, 'narančaste' imaju lijepu prigodu da ponove lanjski uspjeh kada su također igrale u final fouru Kupa u Puli.

Dapače, prošle godine ekipa Stipe Bralića igrala je u finalu i bila na jednu loptu do velikog uspjeha protiv favoriziranog Medveščaka. Jer, da je kroz mrežicu prošao šut Portorikanke Melendez, tko zna tko bi podigao trofej.

Čini se kako ni ove sezone Šibenčanke neće biti bez šansi na final fouru Kupa. Nadu da bi se najtrofejniji šibenski ekipini sport poslije dugo godina opet mogao okititi ulijevaju dobre igre Bralićevog tima u domaćem prvenstvu.

Naime, Šibenik je poslije šest odigranih kola prvi vrhu tablice s omjerom pobjeda i poraza (5:1). Šibenčanke su izgubile samo od snažne Raguse na Baldekinu.

Novi veliki ispit 'narančaste' će imati u idućem kolu, točnije u nedjelju kada u Zagrebu gostuju kod Trešnjevke. Inače, Zagrepčanke su uz već spomenutu dubrovačku Ragusu jedine dvije neporažene ekipe u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Zalog tome da će Šibenik imati dobru sezonu leži u jasno vidljivom trenerskom rukopisu koji se dade iščitati iz igre 'narančastih'. Ekipa trenera Stipe Bralića zasigurno bi izgledala kudikamo bolje da šibenski stručnjak ima češće na okupu na treninzima na Baldekinu cijeli roster.

19. travanj 2024 21:51