StoryEditorOCM
KošarkaVrhunac sezone

Počinje Liga za prvaka: Šibenka natjecanje otvara gostovanjem kod Cibone

Piše Krešimir Gulin
20. ožujka 2023. - 08:27

Gostovanjem kod Cibone, košarkaši Šibenke počinju natjecanje u Ligi za prvaka. Bez obzira kako završila ta avantura po njih, Narančasti mogu već zaključiti kako je sezona za njih uspješna.

Polufinale Kupa Krešimira Čosića, četvrtfinale Alpe Adria Cupa, u konačnici i plasman u Ligu za prvaka... Na koncu, ali možda i najvažnije. Šibenka je veći dio sezone igrala dopadljivu košarku uz individualni iskorak glavnine igrača:

- Rekao bih da smo ove sezone napravili tri koraka unaprijed.Bili smo prepoznatljivi u svim natjecanjima u kojima smo igrali. Zaslužili smo respekt svih suparnika. Što se tiče Lige za prvaka, mi smo o plasmanu u gornji dom maštali uoči sezone- kazao je Damir Milačić, trener Šibenke.

Ipak, valja napomenuti kako je Šibenka u završnici osnovnog dijela HT Premijer lige malo ‘izdušila‘. Gust ritam takmica uzeo je danak. Tijela su se ‘potrošila‘, a ozljede su Narančaste nemilo šibale od samog početka godine. Još uvijek nije spreman kapetan i prvi centar Pavao Paić. Stoga je uprava Šibenke angažirala 22- godišnjeg centra Mateja Perkovića, kako bi proširila rotaciju:

- Teško mi je prognozirati kako ćemo proći u Ligi za prvaka. Dobra stvar za nas je što smo lišeni bilo kakvog reultatskog pritiska. Vjerujem kako rasterećeni možemo biti opasni za svakog protivnika- veli Milačić.

Prva na redu je Cibona, protiv koje Narančasti ove sezone u tri dvoboja nisu osjetili slast pobjede:

- Držim kako je Cibona u najboljoj formi od svih naših ekipa. U konačnici, osvojili su Kup u kojem su pobijedili sve glavne konkurente.Također, prepoznatljivi su u ABA ligi. Ne, neće me zavarati priče o financijskim problemima koje kolaju zadnjih dana. Uostalom, te probleme Cibona ima od početka sezone pa igra dobro. Moj kolega i prijatelj Josip Sesar sve to odlično ‘hendla‘. Znam da će učiniti sve da prvo kolo Lige za prvaka prođu neokrznuti. Mi moramo respektirati Cibonu, ali i biti hrabri te pokušati odigrati čim bolju utakmicu- zaključio je trener Šibenke.

Utakmica Cibona- Šibenka igra se u ponedjeljak u Draženovom domu u 19,30 sati.

20. travanj 2024 04:16