StoryEditorOCM
KošarkaLakše se diše

Ne, ovo nije fake news: Šibenik pobijedio Hermes 53 razlike u važnoj utakmici za bijeg iz opasne zone (FOTO)

17. ožujka 2019. - 11:32

Premda su u điru "fake news" dobro ste pročitali, a ni mi nismo pogriješili u zbrajanju i oduzimanju. Šibenik je pobijedio Hermes Analiticu s 53 razlike! I sada se na Baldekinu se lakše diše. Jer, "narančasti" su "eksplodirali" baš u utakmici koju su trebali dobiti "pod mus" u raspletu borbe za pretposljednju poziciju na tablici koja vodi u kvalifikacije za ostanak. Sada su se Šibenčani izjednačili s "analitičarima" po broju pobjeda (sedam), a nije nevažno što su osigurali i bolji međusobni omjer zatvori li se krug na koncu sezone.

U najavi utakmice trener "građana" Miro Jurić govorio je kako će obrana biti presudna. Kolegi sa zagrebačke klupe prodao je "štos", jer je na američkog razigravača Fostera zalijepio puno višeg Nakića. I dobro je to funkcioniralo. Gostima je trebalo gotovo tri minute za prvi koš. U međuvremenu trice su zabili Mileković i Paić. No, nije Šibenik skroz kapitalizirao dobru defanzivu. Nekoliko traljavih napada i gosti su poravnali (6:6). Međutim, vrlo brzo je uslijedila nova serija "narančastih". Začas su domaćini napravili 14:0 i trasirali put k pobjedi. Izvana su bili precizni Nakić i Vuko, dok je pod obručima dominirao Slavica. Šibenski stroj nastavio je "mljeti" goste, pa je tricom Bašića 30 sekundi prije kraja prve četvrtine na semaforu zasvjetlilo (30:9). Premda je košarka prevrljtiv sport, već u tom trenutku je svima u dvorani bilo jasno tko će slaviti na kraju.

I tako je bilo, niti u jednom trenutku "narančasti" nisu doveli pobjedu u pitanje. Dapače, utakmica je uglavnom bila malo jači šuterski trening za domaće (16 trica uz 69 posto šuta). Opet je prigodu dobio silno talentirani zlatni kadet s lanjskog Europskog prvenstva Tomislav Ivišić, koji je postigao i prve koševe u seniorskoj karijeri koja bi po svemu sudeći mogla biti bogata. Notirajmo da su prve poene za seniore upisali i Martin Jelić te Marko Vlaić.

GKK Šibenik- Hermes Analitica 115:62 (30:11, 33:12, 31:15, 20:24)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 600. Suci: Josip Radojković, Leo Roglić i Marko Živaljić.

GKK Šibenik: Mileković (3), Šarić (28), Vuko (13), Gulin (10), Bašić (6), Jelić (5), Ivišić (4), Vlaić (3), Nakić (13), Korać, Slavica (14), Paić (16).

Hermes Analitica: Foster (19), Kordić (9), Proleta, Kalpić, Svoboda (6), F. Bjelanović (18), Vlaić (4), P. Bjelanović, Ćubela (6), Češkić.

19. travanj 2024 09:27