StoryEditorOCM
KošarkaHenrik Širko

Najkorisniji igrač lige zagolicao maštu Funcutima: ‘Rado bih ostao u Šibenki do kraja karijere!‘

Piše Krešimir Gulin
15. svibnja 2021. - 16:03

Porazom od Zadra u uzvratnoj utakmici četvrtfinala play offa na Baldekinu, košarkaši Šibenke završili su poprilično turbulentnu sezonu.

U konačnici, ostvareni su svi rezultatski ciljevi koje je uprava, ali i igrači i stručni stožer između sebe, stavila na stol prije početka natjecanja.

Jasno, nisu rijetki oni među šibenskim navijačima koji smatraju kako su Narančasti u ovakvom društvu koje trenutačno vlada u hrvatskoj košarci mogli i nešto više.

Simbolična je bila završnica utakmice sa Zadrom u kojoj je trener Dženan Rahimić povukao s parketa udarne igrače Širka, Mikovića i Freemana, koji su na svojim leđima iznijeli najveći teret ove sezone. Šteta što nije publiek da trojac dobije i jači pljesak.

image
Henrik Širko
Nikša Stipaničev/Cropix

U svojoj prvoj 'pravoj' sezoni u matičnoj Šibenki odličan posao odradio je Henrik Širko. Koliko je donio Narančastima dovoljno govori podatak da je bio najkorisniji igrač 'regularnog' dijela HT Premijer lige:

- Mislim da smo dali svoj maksimum, posebno ako se zna koliko smo imali proeblema s ozljedama. Također, jako je važno napomenuti da smo dali prigodu našim igračima iz našeg grada, što nije napravio niti jedan drugi klub u ligi. Smatram da je to veliki poraz za sve ostale, a za naš klub velika pobjeda. Možda smo mogli biti malo bolji, ali možda i malo gori. Međutim, nama je ovu sezonu bilo najbitnije što prije osigurati opstanak u ligi i ući u play off- kazao je 'all round' igrač Šibenke.

Širko se osvrnuo i konstataciju da je Šibenka ipak mogla više:

- Kada se gleda da smo u rosteru ja, Freeman, Miković, kapetan Bašić... onda to možda tako i izgleda. Možda se čini da smo jači od nekih ekipa, ali trebali smo biti jači kao tim da budemo ispred njih. Ponavljam, smtram kako smo to osmo mjesto zaslužili. Sve pobjede smo sami 'iskovali', isto kao što smo sami krivi za sve poraze. Nitko nam ništa nije darovao, niti je nama netko drugi kriv za naše neuspjehe- iskren je Širko.

U košarkaškim kuloarima već se uvelike šuška o planovima za iduću sezonu. Širka smo pitali kakvi su njegovi planovi:

- Najprije bih se zahvalio cijelom Upravnom odboru kluba, od predsjednika Ante Burića, dopredsjednika Ante Nakića, sportskog direktora Filipa Vukičevića, članice Uprave Ivane Bobek što su mi prvi put otkako sam otišao iz rodnog grada omogućili da igram za svoj klub, za svoj grad. Znate, bilo je uprava prije u Šibeniku koje jednostavno nisu htjele mene uzeti, koje mi nisu dozvolile to zadovoljstvo. Spomenuti ljudi su u tome prvi uspjeli i ja im na tome zahvaljujem. Pitate me za moj budući angažman? Kad bi Šibenka stala na noge, ja bih volio ostati u klubu do kraja svoje košarkaške karijere. Ja sam napravio u igračkom smislu sve što mogu i pokazao koliko mogu dati Šibenki. Sada je na mom agentu i na klubu da se dogovore. Ja sam uvijek za to da ostanem u Šibenki. Meni ne treba ni bolji klub, pogotovo ovdje kod kuće. Dodatni bonus bi bio da se što prije omogući povratak navijača na tribine i da igramo ispred svoje publike. Mislim kako su nam Funcuti ove sezone jako falili. Uz njih bi i naš rezultat, navjerojatnije bio kudikamo bolji- rekao je miljenik navijača i zagolicao im maštu.

Tko zna, možda baš Širko bude jedan od temelja nešto snažnije Šibenke u novoj sezoni?

16. travanj 2024 20:03