StoryEditorOCM
KošarkaNovosti s Baldekina

Najbolji igrač Šibenke dobio poziv izbornika Veljka Mršića; Curi prijelazni rok

6. veljače 2020. - 11:18

Konačno malo dobrih vijesti s Baldekina. Naime, izbornik muške seniorske reprezentacije Hrvatske Veljko Mršić, izabrao je igrača Šibenke, 20-godišnjeg Tonija Nakića kao kandidata za člana muške seniorske reprezentacije koja se 16. veljače okuplja na pripremama za nastup na kvalifikacijskim utakmicama za Eurobasket 2021.

 

Inače, prva kvalifikacijska utakmica, ona domaća protiv Švedske, na rasporedu je 21. veljače, a tri dana kasnije slijedi gostovanje u Nizozemskoj. U našoj skupini još je Turska, a Eurobasket će izboriti tri prvoplasirane reprezentacije skupine.

 

Nedvojbeno, Nakić se zasluženo našao na popisu izbornika Mršića s obzirom na partije koje pruža u narančastom dresu ove sezone. Ne samo u posljednjim kolima. Jer, prije dva kola je bio MVP lige zbog 28 poena ubačenih u pobjedi Šibenke u Škrljevu. Nakić je dojmljiv bio i protiv Zadra, unatoč uvjerljivom porazu Šibenke u ponedjeljak na Višnjiku.

 

Tada je ubacio 26 koševa uz sjajan šut iz igre (9/11). Inače, Nakić konstatno dobro igra cijele ove sezone i u prosjeku ubacuje 15,9 poena po susretu i trenutačno je šesti strijelac prvenstva, dok u poretku za najkorisnijeg igrača HT Premijer lige drži četvrto mjesto.

 

Prerastao Šibenku

 

- Nakić pokazuje da je prerastao ovu sredinu i da će u budućnosti biti top igrač - rekao je na ovu temu Edi Dželalija, trener Šibenke.

 

Evo što je o Mršićevu pozivu kazao Nakić.
- Ovo je veliko priznanje za mene! Ovaj poziv ima određenu specifičnu težinu, jer nije se lako izboriti za reprezentaciju iz kluba koji igra samo HT Premijer ligu. Bio sam i prošle godine pozvan, ali tada već rezultat nije bio važan i već se ispalo iz borbe za Svjetsko prvenstvo. Iskreno nisam očekivao poziv, prije svega zbog svojih loših igara na početku prvenstva, ali očito su bolji rezultati u zadnje vrijeme bili razlog za poziv u reprezentaciju - istaknuo je mladi igrač Šibenke.

 

Nakić se na pripremama tek treba izboriti za nastup među 12 najboljih:
- Znam samo kako ću na pripremama dati sve od sebe. Nemam nikakav imperativ da uđem u dvanaest, u cilju mi je što bolje trenirati i tako se pokušati izboriti za svoje mjesto - veli Nakić.

 

 

 

 

Osim Nakićeva poziva u reprezentaciju, na Baldekinu se u tjednu uoči subotnjeg gostovanja u Zagrebu kod Dubrave bave i prijelaznim rokom, koji završava u četvrtak u ponoć. Podsjetimo, uprava Šibenke ima mogućnost dovesti još jednog igrača, nakon što su prvi “žeton” ispucali u prosincu, angažiravši centra Valentina Jurkovića.

 

No, pitanje je hoće li ta mogućnost uopće biti iskorištena. Dvojbe su financijske naravi, a postavlja se i pitanje koliko taj novi igrač može rezultatski značiti u nastavku sezone.

 

Igrači nisu roboti

 

- Još uvijek se dvoumimo hoćemo li nekoga dovoditi. Premda nas je dosta poremetila ozljeda Gulina - kazao je Filip Vukičević, sportski direktor Šibenke.

 

Nije tajna da bi trener Dželalija u svom tanašnom rosteru htio nekog igrača koji je jak na lopti i koji bi mogao pokriti više vanjskih pozicija. No, takvog igrača treba uklopiti u budžet:

 

- Imamo problema s playmakerima. Vladović je često ozlijeđen, a pitanje je kada će se vratiti Gulin. Jednostavno, fali nam igrač na vanjskim pozicijama. Volio bih čak da dovedemo jednog igrača koji je izvan sistema, koji će sam uzeti loptu i riješiti kad je gusto. Pa, ne mogu svi igrači biti roboti! - zaključio je trener Šibenke.

19. travanj 2024 21:23