StoryEditorOCM
KošarkaDalmatinski derbi

Na Baldekin stiže Zadar: Šibenka uvjerena da će dočekati svoju šansu

Piše Krešimir Gulin
22. listopada 2021. - 15:59

Na subotnji dalmatinski derbi HT Premijer lige na Baldekinu ni Šibenka, ni Zadar ne dolaze u idealnom ozračju. Naprotiv! Zadrani se muče i u ABA ligi i u domaćem prvenstvu, što je koštalo posla trenera Ivana Perinčića. S druge strane, Narančasti imaju samo jednu pobjedu u šest kola i nalaze se pri dnu ligaške tablice.

Stoga je momčad trenera Damira Milačića izložena pritiscima šibenske košarkaške javnosti:

- S obzirom da temperament ljudi u Dalmaciji, pogotovo u Šibeniku, nisam iznenađen i to je jedna vrsta velikog motiva, kako meni tako i ekipi da se pokaže da je to nepotrebno- odgovorio je Milačić.

Zadar u Šibenik stiže manje od 24 sata nakon utakmice s Borcem u ABA ligi. Doduše, i Šibenka je u žestokom ritmu jer igra na dva fronta:

- Imali smo tešku utakmicu s Dubravom, nakon dva dana smo imali utakmicu u Alpe Adria Cupu s austrijkom Welsom, gdje smo sjajno reagirali i napunili se samopouzdanjem. Uspjeli smo odmoriti što smo trebali odmoriti, dobili smo malo regenraciju kroz ovaj tjedan da bi spremni dočekali Zadar.

Što se tiče Zadra, mišljenja sam da je to puno bolja ekipa s kvalitetnijim igračkim kadrom nego što im pokazuje rezultat ove sezone. Sigurno je da će oni pokušati doći u Šibenik kako bi ostali neokrznuti, ali isto tako na nama je da maksimalno bude koncentrirani, jer za ekipe koje dolaze iz ABA lige bitna je koncentracija i fizička sprema da im se može parirati. Nama je bitno što duže biti u toj utakmici i iskoristiti njihove mane i neku tenziju koju imaju i pokušati uvesti utakmicu u neku neizvjesnost gdje bi mi vrebali svoju šansu- kazao je trener Šibenke.

Zadnji igrač koji je kao pojačanje stigao u šibensku svlačionicu je Osječanin Robert Kujundžić:

- Dolazi nam vrlo dobra ekipa Zadra koja ima određenih problema, sad hoće li doći sa novim trenerom ili će tu biti pomoćni to nikako ne treba biti naša briga. Mi trebamo ući u utakmicu koncentrirano sa puno energije i to držati što je duže moguće i mislim da ćemo svakako imati svoju šansu protiv Zadra- poručio je krilni igrač Šibenke.

Utakmica Šibenka- Zadar igra se u subotu u 17,30 sati.

24. travanj 2024 06:14