StoryEditorOCM
KošarkaSplit na Baldekinu

Košarkaši Šibenke izašli iz izolacije, ali trener Milačić ima problema sa sastavom: ‘Na dan utakmice ćemo odlučiti tko će zaigrati‘

Piše Krešimir Gulin
4. studenog 2021. - 11:53

Košarkaši Šibenke prvi su klub u HT Premijer ligi koji je na svojoj koži osjetio udar četvrtog vala epidemije koronavirusa koji hara u Hrvatskoj. Naime, zbog nekoliko igrača koji su oboljeli od Covida-19, Narančasti su morali odgoditi utakmice s Osijekom u prvenstvu Hrvatske i sa češkim Pardubicama u Alpe Adria Cupu. Premda je proces oporavka pojedinih košarkaša potrajao i duže nego što se očekivalo, Šibenčani su konačno izašli iz izolacije tijekom tjedna i polako se vraćaju redovitim obvezama.

A raspored ih baš i nije mazio, jer im je netom po izlasku iz karantene dodijelio vrlo jakog suparnika- ABA ligaša Splita. Sve i da Šibenka može nastupiti u idealnim okolnostima, teško bi mogla protiv 'žutih' tražiti toliko potrebnu pobjedu u HT Premijer ligi. Podsjetimo, nakon sedam utakmica momčad trenera Damira Milačića ima samo jednu pobjedu i nalazi se na pretposljednjem mjestu na tablici. Iza njih je samo sinjski Alkar, koji još uvijek ne zna za slavlje. Umjesto da razmišlja o taktici i pripremi momčadi za dalmatinski derbi, Milačić mora paziti prvenstveno o zdravstvenom biltenu. Ili, on još uvijek ne zna na koga će moći računati za utakmicu, koja je na rasporedu u petak u 18 sati na Baldekinu:

- Mogu samo reći da će igrati samo oni koji su potpuno zdravi i spremni. To znači da bismo potreban broj od deset igrača mogli popunjavati iz juniorskog ili čak i kadetskog pogona. Što se tiče utakmice sa Splitom, tu nemamo što dvojiti u ovom trenutku, oni dolaze kao favoriti. Ono što očekujem od svojih igrača je visoka razina vlastitog samopouzdanja, bez obzira na okolnosti, bez obzira u kojem ćemo sastavu biti. Mi smo u problemu sa sastavljanjem momčadi zbog covid situacije koju smo igrali. Tako da ćemo o tome odlučiti na dan utakmice. Želim da su igrači maksimalno motivirani, da su maksimalno borbeni, da uđu hrabro, a kad se tako uđe onda se može u bilo kakvoj situaciji dati svoj maksimum i možda čak 'unerediti' protivnika koji objektivno u ovom trenutku igra najbolju košarku u HT Premijer ligi- kazao je Damir Milačić, trener Šibenke.

Utakmica Šibenka- Split igra se u petak u 18 sati na Baldekinu.

Inače, Šibenka će u osmini finala Kupa Hrvatske gostovati kod Gorice. Ta utakmica bi trebala biti odigrana 25. studenoga, a pobjednik će se plasirati na završni turnir na kojem će sudjelovati osam momčadi.

25. travanj 2024 09:23