StoryEditorOCM
KošarkaBitka za ostanak

Košarkaši Šibenika u zadnje vrijeme igraju po sistemu "toplo- hladno": protiv Hermesa u subotu im treba pravo izdanje

15. ožujka 2019. - 13:08

Košarkaši GKK Šibenika u zadnje vrijeme igraju po sistemu toplo- hladno. Toplo je bilo prije dvije subote kada su na Baldekinu svladali Split u zasigurno najboljoj partiji u sezoni. Samo tjedan dana kasnije, za "narančaste" je naglo zahladilo u Sinju. Šibenčane su "ohladili" domaći "alkari", ali ponajviše zahvaljujući očajnom prvom poluvremenu momčadi trenera Mira Jurića. Ni on još nije prebolio sinjske rane:

Moram se vratiti na tu utakmicu. Bilo je to mojih najtežih 20 minuta otkako sam na klupi Šibenika. Da sam imao 20 minuta odmora, mislim da bi ih sve potrošio. Bio sam toliko van sebe da sam u jednom trenutku pogledao prema zapisničkom stolu, a delegat mi je samo odogovorio- nemaš više time outova. Nevjerojatno, ali svi igrači, od prvog do zadnjeg, bili su bez energije, volje i želje- vratio se na poraz od Alkara Jurić.

Međutim, vremena za plakanje nema, budući da "narančaste" u subotu čeka novi važan ispit. U goste im stiže zagrebačka Hermes Analitica, koja ima pobjedu više od Šibenika. A šest kola prije kraja prvenstva Šibenčani su u društvu Alkara i Škrljeva koji imaju po šest pobjeda i svakako žele izbjeći pretposljednje mjesto koje vodi u kvalifikacije za ostanak u ligi:

Najvažnije je da ovisimo sami o sebi. Cijeli tjedan se pripremamo za Hermes i maksimalno smo u njihovim kretnjama i akcijama. Znamo odakle prijeti opasnost, nezgodni su, svi šutiraju, trče... Za pobjedu nam trebaju pravi pristup i kvalitetna obrana. Ona obrana iz utakmice sa Splitom, a ne s Alkarom- govori Jurić.

Na Baldekinu se Šibenčani imaju prigodu revanširati "analitičarima" za vrlo neugodan poraz iz prvog dijela sezone. Podsjetimo, tada je u zadnjim trenucima Vladović ukrao loptu Junakoviću i zabio za pobjedu. U novoj utakmici neće biti ni Vladovića u dresu Hermesa, niti Junakovića u ekipi Šibenika:

Hermes je promijenio dosta igrača u odnosu na prvi dio sezone. Osim Vladovića, nema više Rogića, Tončinića, Krapića, Mileković je prešao kod nas. No, imaju još uvijek kvalitetnog centra Vlaića, američkog playa Fostera, zatim Ćubelu, Svobodu, Kordića...Svi oni imaju odriješene ruke i dobro igraju- veli trener Šibenika.

Poslije dugo vremena Jurić konačno na raspologanju ima sve igrače, ili zaliječene su sve ozljede. Intrigantna je vijest da na Baldekinu već neko vrijeme vježba Henrik Širko, koji je raskinuo ugovor s grčkim Peristerijem. Naravno da su iz tabora Šibenčana pokušali registrirati Širka do kraja sezone, no ispriječili su se propisi HKS-a.

Utakmica GKK Šibenik- Hermes Analitica počinje u 19 sati.

25. travanj 2024 12:07