StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

Iskusni playmaker kao šlag na tortu: Sad se možemo 'potući' sa svima

22. kolovoza 2019. - 13:55

Unatoč tome što su početkom ljeta ostali bez dugogodišnjeg glavnog sponzora- turske Dogus Grupe - u taboru GKK Šibenke složili su vrlo respektabilna roster za novu sezonu. Nova uprava kluba na čelu s predsjednikom Antom Burićem napravila je lavovski dio posla time što je zadržala okosnicu momčadi iz lanjske sezone (Nakić, Šarić, Paić, Bašić, Mileković, Vuko...).

Kada je momčad "narančastih" tim potezima dobila jasne konture krenulo se dovođenje pojačanja na osjetljivim pozicijama centra i playmakera.

Nakon što je pala odluka da će reket "građana" pokušati zatvoriti 29-godišnji Mladen Primorac, koji je prošlu sezonu igrao u zagrebačkom Boscu, ostala je samo dvojba oko novog organizatora igre GKK Šibenke. U kuloarima su se spominjali Toni Katić i Mauro Veljačić kao moguća rješenja, a onda je nekako iz "drugog plana" iskočilo ime 36-godišnjeg Jakova Vladovića. Na koncu je super iskusni Zadranin i stavio potpis na jednogodišnji ugovor sa Šibenčanima.

Pomoć u sazrijevanju

- Mislim kako Vladovića ne treba posebno predstavljati s obzirom na sve ono što je postigao u svojoj karijeri. Inače, on nam je od prvog dana, otkako smo se skupili i počeli praviti planove za novu sezonu, bio prvi "pick". Jednostavno, držimo da će nam Vladović biti pravo pojačanje zbog svega onoga što nam može dati - kazao je Dženan Rahimić, pomoćni trener GKK Šibenke, koji je od ovog ljeta ukjučen u stručni stožer glavnog trenera Mira Jurića.

Rahimića smo zamolili da nam malo konkretizira što se to točno očekuje od Vladovića u nadolazećoj sezoni:
- Osim očekivanog učinka u poenima i asistencijama, vjerujemo kako će nam Vladović dobro doći u razvoju mladih igrača Šarića i Gulina koje imamo na njegovim pozicijama. Sigurno je da će tim mladim igračima biti lakše igrati kada znaju da imaju oslonac u nekom iskusnom kao što je Vladović - istaknuo je Rahimić.

Novi košarkaš GKK Šibenke izjavio je kako je vrlo brzo došlo do dogovora između njega i čelnih ljudi kluba:
- Sportski direktor i trener su mi u razgovoru iznijeli svoja razmišljanja, želje i planove. Osobno, držim da nakon toliko godina iskustva u košarci mogu ispuniti ono što se od mene očekuje - rekao je na početku svog predstavljanja Jakov Vladović.

Prekaljeni playmaker je već desetak dana u trenažnom procesu s novom ekipom, što je sasvim dovoljno da sublimira prve dojmove:
- Prvi dojam je kako je ekipa mlada. U momčadi je tek nas nekolicina iskusnijih. Naš primarni zadatak će biti tim mladcima pomoći u sazrijevanju. Vjerujem da će i moj učinak u konačnici dati koju pobjedu više našoj momčadi - veli Vladović.

Bez obzira na poprilično mladu momčad i šibenska javnost, ali u uprava kluba, ima velika očekivanja u novoj sezoni:
- Znam kako se govori da se ova Šibenka treba "potući" s ekipama koje se bore za prvaka Hrvatske. Ja mislim da se možemo "potući" sa svima. Kvalitetu imamo, samo se treba nadati da će nas ozljede zaobići u širokom luku. Međutim, treba biti strpljiv, ići utakmicu po utakmicu, pa ćemo vidjeti dokle ćemo dogurati - misli Vladović.

Samo da zdravlje bude OK

Često spominjete zdravlje. Nije tajna da ste vi u karijeri imali dosta problema s ozljedama. Kakvo je trenutačno vaše zdravstveno stanje?, pitali smo.

- Ha, u mojim godinama i nije čudno da vas muče ozljede, rijetko koji igrač nema takvih problema. No, najvažnije je da sam sada skroz O.K. Radim i treniram sasvim normalno i nadam se kako ću ove sezone biti pošteđen zdravstvenih problema - nada se novi razigravač "narančastih".

Jedna od uloga koju bi Vladović trebao preuzeti u Šibeniku je biti i desna ruka mladom reprezentativnom playmakeru Domagoju Šariću:
- Iskreno, nemam nikakvih problema da budem "back up" Šariću. Uostalom, u mojim godinama ne mogu kvalitetno igrati u oba smjera uz veliku minutažu. Nedvojbeno, Šarić posjeduje kvalitetu. I, opet ponavljam, neka bude zdravlja, Šarić može napraviti jako dobar posao - govori Vladović.

Šibenčani u posljednje vrijeme imaju dobra iskustva sa Zadranima, mislimo na Petanija i Ivanova:
- Moram reći da nisam s njima kontaktirao i razgovarao o tome kako im je bilo u Šibeniku. Naime, prvi kontakt između mene i GKK Šibenke je bio prije mjesec dana, a posao je vrlo brzo finaliziran - ističe Vladović.

Pitali smo ga i kako će biti rođenom Zadraninu istrčati pred Funcute, u kontekstu činjenice da su šibenski i zadarski navijači ljuti rivali:
- Veselim se igranju pred svim navijačima - diplomatski je zaključio Vladović.

Vladovićev osobni karton

Jakov Vladović je rođen 17. travnja 1983. godine, svoju karijeru je započeo u Zadru s kojim je osvojio ABA ligu, prvenstvo Hrvatske te četiri Kupa Krešimira Ćosića. Nakon Zadra sezone 2007./2008. i 2008./2009. proveo je u Zagrebu, s kojim je osvojio još jedan naslov pobjednika Kupa Krešimira Ćosića. Vladović ima i bogato međunardno iskustvo jer je u karijeri igrao i za Lokomotiv Kuban (RUS), Široki (s kojim je osvojio naslov prvaka BiH i Kup BiH), Krku (SLO), Union Olimpiju (SLO) i Lietkabelis (LT).
Na početku prošle sezone odigrao je jednu utakmicu za Jazine, a onda je prešao u Hermes Analiticu. Za tu momčad u HT Premijer ligi je nastupio u osam utakmica i u prosjeku je bilježio 13.1 poen, 3.8 skokova i četiri asistencije po susretu.
U zimskom prijelaznom roku prelazi u redove Cedevite za koju je igrao do kraja sezone..

Paić propušta početak prvenstva

Pomoćni trener Dženan Rahimić izvijestio je kako se na Baldekinu vježba već desetak dana:
- Momci su O.K., radi se jako i nemamo većih problema izuzev ozljede leđa Pave Paića- kazao je Paić.
Prema Rahimićevim riječima, mladi centar GKK Šibenke će biti van stroja najmanje mjesec dana, što znači da sigurno neće biti spreman za prvo prvenstveno kolo koje je na rasporedu od 27. do 29. rujna. Podsjetimo, u prvom kolu GKK Šibenka na Baldekinu dočekuje Hermes Analiticu.

18. travanj 2024 00:12