StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

Domaći dečko otišao- domaći dečko došao: Edi Dželalija mijenja Mira Jurića na klupi Šibenke

4. studenog 2019. - 10:47

Domaći dečko otišao, domaći dečko došao! Tako bi se mogla opisati trenerska promjena u GKK Šibenki. Naime, uprava 'narančastih' nije dugo čekala, a nije trebala daleko ni ići, da nađe zamjenu za Mira Jurića koji je smijenjen u subotu nakon teškog poraza (minus 34) od Cibone u Zagrebu. Naime, i bivši i novi trener žive u istom kvartu- na Šubićevcu.

Novim trenerom Šibenke imenovan je Edi Dželalija. Riječ je o 50- godišnjem Šibenčaninu, koji je svoju afirmaciju uglavnom tražio izvan rodnog grada.

Premda je već 28 godina u trenerskom poslu, Dželaliji je ovo prvi put da sjeda na klupu Šibenke. U Krešimirovom gradu je prigodu dobio tek u 'ugaslom' Jollyu, gdje je prije 7-8 godina vodio i žensku i mušku ekipu čiji je je mecena bio poduzetnik Josip Stojanović.

Dželalija slovi za dobrog poznavatelja košarke i velikog radnika. To su dvije reference koje daju nadu da bi na Baldekinu trebao raditi dobar posao i prodrmati pomalo usnulu 'narančastu' družinu, koja u prvih šest kola unatoč četiri pobjede i dva poraza nije izgledala onako kako su očekivali navijači, a niti uprava.

Inače, Dželalija je prije Šibenke bio angažiran kao izbornik muške reprezentacije Kuvajta. Od brojnih poslova koje je radio u trenerskoj karijeri, izdvajamo sezonu 2003./04. kada je bio pomoćnik izborniku seniorske reprezentacije Nevenu Spahiji, a u sljedeće dvije izbornik juniorske reprezentacije Hrvatske.

Među ostalim, Dželalija je bio trener Svjetlosti iz Slavonskog Broda te Širokog.

16. travanj 2024 12:28