StoryEditorOCM
Ostalo59. MDF

Večeras na ljetnoj pozornici Slovenci izvode hollywoodsku franšizu Madagaskar za koju su ulaznice za čas planule

Piše Šibenski.hr
25. lipnja 2019. - 17:35

 

Odbrojavamo sate do zalaska Sunca kad na šibenske ulice i trgove izlaze ulični zabavljači i gostujući kazališni umjetnici okupljeni u programu 59. međunarodnog dječjeg festivala. Prazničku večer u Šibeniku svakako će obilježiti gostujuća predstava u koprodukciji Špas Teatra i NAGP produkcije iz Slovenije – Madagaskar. Riječ o predstavi iz tzv. broadwayske franšize, o kojoj priča cijeli svijet.

Ulaznice za ljetnu pozornicu gdje će predstava biti izvedena, rasprodane su čim su puštene u prodaju, a kazališna redateljica, Nina Kleflin, umjetnička suradnica MDF-a poznata po nagrađivanom mjuziklu za djecu, Buratino, otkrila je u čemu se krije tajna uspjeha predstave koja nije odoljela pozivu na Međunarodni dječji festival.

Hrvatska turistička zajednica podržava MDF, a MDF podržava stvaralaštvo za djecu i u tom smislu na svoje se pozornice trudi dovesti najbolje što može. Mjuzikl Madagaskar pokazao se kao pun pogodak i prije same izvedbe.

'Mjuzikl vjerno prati poznati animirani crtić, scenarij i songove. Već je kao animirani film postigao veliki uspjeh, a ovo je sjajna prilika da sva djeca Madagaskar vide u živo. I smatram da je to ono važno za istaknuti. To je ono najprivlačnije kod slavnog crtića, a tu su i lijepa priča, dobra glazba i vedra poruka o slobodi za kojom uvijek tragamo, za tim jednim mjestom na kojem svi želimo biti', pojasnila je Nina Kleflin.

Upravo to mjesto na kojem se svi osjećaju sretno i gdje svi žele biti poveznica je između festivalske ljetne pozornice ispred katedrale svetog Jakova i svjetski poznatog mjuzikla – oboje nas čine sretnim i slobodnim uživati u najljepšem što nam život nudi – kulturi i umjetnosti. A toga će se naći pregršt na 59. Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku kako danas tako i narednih dana do 29. lipnja kada će se festivalska pozornica spustiti do idućeg lipnja i obljetničkog izdanja.

25. travanj 2024 14:03