StoryEditorOCM
OstaloOdabrao MDF

"Marry Poppins" se večeras vraća na Goricu, ponesite kušine i kokice

Piše Šibenski.hr
16. lipnja 2019. - 13:07

 

 

Povratak Marry Poppins, Spiderman – Novi svijet, Snježna kraljica – Zemlja zrcala, Mala gospođica Dolittle, Luka i Čarobni muzej, Korbi, Mirai, Asterix i Obelix: Tajna čarobnog napitka samo su neki od filmskih naslova, kino – hitova koje ćemo od 16. do 28. lipnja gledati na velikom platnu pod nebom u Šibeniku u okviru 59. Međunarodnog dječjeg festivala.

MDF-ov filmski program na Gorici spreman je još jednom oduševili najmlađe posjetitelje, one nešto starije i njihove roditelje jer Željko Šturlić, urednik filmskog programa, zna što radi. A prikazivanje na velikom platnu na legendarnim stepenicama u Ulici don Krste Stošića započet će jednom lijepom hrvatskom filmskom pričom.

U nedjelju, 16. lipnja, s početkom u 21:15h bit će prikazan prvi hrvatski dječji SF film – "Moj dida je pao s Marsa". I neće to biti samo još jedna projekcija.

'Očekujem da će nam na Goricu doći glumci, djeca koja su glumila i sinkronizirala te da će održati uvodnu riječ pred početak filma', kazao je Željko Šturlić, dugogodišnji voditelj filmskog dijela MDF-a koji ne skriva zadovoljstvo ne samo filmskim programom, već i radionicama posvećenim filmskoj umjetnosti od kojih su sve popunjene, a mnoge će svojim voditeljima opravdati epitet međunarodnog u nazivu jedinstvenog dječjeg festivala u svijetu koji podržava i Hrvatska turistička zajednica.

Kokice i veliko bijelo platno, društvo malih prijatelja i roditelji koji sve to nadgledaju. Mnoge generacije baš s tih stepenica pamte svoje najljepše festivalske dane, svoje prve mladenačke zezancije i taj osjećaj prenosi se s generacije na generaciju, a rekao bi netko 'sve to od običnog gledanja filma'. No film na Gorici više je od kina na otvorenom. Tko ne vjeruje može se osobno uvjeriti već ove nedjelje, samo dan nakon svečanog otvorenja 59. Međunarodnog dječjeg festivala.

Kompletan program te više o filmu potražite na ww.mdf-sibenik.com i imajte na umu, sva prikazivanja su besplatna!

 

18. travanj 2024 07:31