StoryEditorOCM
OstaloHNK ŠIBENIK

‘Psi, pare, pištolji‘ i Gradsko kazalište mladih iz Splita u subotu na šibenskim daskama, evo kako do ulaznica za predstavu

Piše Šibenski.hr
21. veljače 2022. - 17:52

HNK u Šibeniku ove subote (26. veljače) s početkom u 20 sati ugostit će Gradsko kazalište mladih iz Splita koji stižu s predstavom "Psi, pare, pištolji" redatelja Ivana Plazibata.

Riječ je o predstavi koja je nastala je spajanjem komičnih jednočinki "Medvjed“ i "Prosidba“ A.P.Čehova. Čehov je pisac suvremenoj publici poznatiji po svojim ozbiljnim dramama, ali ove dvije kratke vodviljske farse ostaju dragocjen poligon za glumačku i redateljsku igru. Rat spolova postaje, kod Čehova, priča o neuništivosti ljudske gluposti.

U splitskom GKM dva komada su dva različita svijeta; imaginarni Istoki imaginarni Zapad; jedan koji se proteže od Klisa do Vladivostoka, a drugi od Dakote do Chihuahuane. Rat spolova devetnaestog stoljeća tražio je i novu adaptaciju tako da ćete na pozornici vidjeti sve što od Čehova niste očekivali: mesarske pregače i kaubojske čizme, svinjske polovice i striptiz, najgore vjenčanje na kojem ste ikada bili i konačno pse, pare i pištolje.

Glumačku postavu čine: Lidija Florijan, Siniša Novković, Donat Zeko, Ana Gruica Uglešić, Bojan Brajčići Vinko Mihanović.

Ulaznice su dostupne na blagajni kazališta radnim danom od 10 do 12 sati te na dan predstave od 19 sati. COVID potvrde obavezne su za sve starije od 12 godina.

image
Plakat predstave 'Psi, pare, pištolji'
HNK Šibenik
22. travanj 2024 21:48