StoryEditorOCM
OstaloKliknite i na netu

Promocija slika djece iz Centra za odgoj i obrazovanje na Šubićevcu: Umjesto Aukcije, čulo se samo - ‘Au, šta su ove fotke dobre!

Piše Zdravko Pilić
14. veljače 2020. - 12:23
Sibenik, 140220. U atriju Muzeja grada odrzana aukcija fotografija Svijet njihovim ocima polaznika Centra za odgoj i obrazovanje Subicevac.Niksa Stipanicev/Cropix

Ako je aukcija ono kad kad kažeš – 'Auuuuu!', 'Šta je ovo dobro!', 'Šta je ovo lipo!' onda je aukcija 25 slika – fotografija, polaznika Centra za odgoj i obrazovanje na Šubićevcu, održana u Muzeju grada Šibenika na Valentinovo, u potpunosti uspjela.

Bez obzira što kupaca baš i nije bilo, izuzev dogradonačelnika Paška Rakića, u ime grada Šibenika – danas je doba modernih tehnologija, interneta, fejsa i društvenih mreža, pa će svi izainteresirani mati prigodu na 'netu' vidjeti što su to djeca sa Šubićevca snimila i kliknuti na 'fotku' koja im se svidi i licitirati s određenim iznosom za nju ako je budu željeli na zidu svog 'tinela' ili ureda. U velikom formatu, na foto - papiru.

'To su slike nastale u okviru radionice koju smo imali u arheološkom parku Colentum, u Murteru, gdje se djeca, vođena Ivanom Miškić i Vedranom Ćetković, birala kadrove i fotkala ono što je privuklo njihovu pažnju. Moram priznati da imaju dobro oko, i da tu ima slika kojih se ne bi posramili ni neki drugi, puno poznatiji i iskusniji, fotografi' – kazao je Željko Krnčević, ravnatelj šibenskog Gradskog muzeja, ali i sam dugogodišnji fotograf, istaknuti član foto – kluba Šibenik, dviju institucija koje su zajedno s Centrom na Šubićevcu organizirali ovu manifestaciju, zajedno s Udrugom slijepih i Šibenskom Udrugom mladih, u sklopu europskog projekta KULTajmo u Šibeniku: Razvoj civilnog sektora kroz aktivnosti u kulturi, vrijednog tek koju tisuću manje od 800 tisuća kuna.

Branka Bego, ravnateljica Centra na Šubićevcu, kazala je kako je ovaj događaj u muzeju samo nastavak izložbe upriličene na Šubićevcu, još u listopadu prošle godine.

- 'Ponosni smo što naši učenici i korisnici Centra mogu dobili prigodu sudjelovati u kulturnim manifestacijama, iskazati svoju kreativnost i dokazati kako su ravnopravni članovi zajednice.' - zaokružila je misao.

25. travanj 2024 11:46