StoryEditorOCM
OstaloTko se smrznuo, a tko uživao

Predstava "Frozen: Zaleđeno kraljevstvo" u kojoj se govori i "za kaj" i "ćuti tamo", jednima vrlo loša, drugima bolja od filma (FOTO)

14. siječnja 2017. - 14:21

Šibenčani mali i nešto veći i njihovi roditelji uglavnom su ispunili gledalište šibenskog kazališta znatiželjno iščekujući dogodovštine sestara Else i Anne, snjegovića Olafa i Kristoffera u predstavi „Frozen: Zaleđeno kraljevstvo“,a kraj su predstave dočekali ispraćajući glumce mlakim aplauzom.  
Skromne produkcie, bez dramaturgije i priče, s kostimima kao da su posuđeni s kakvog dječjeg karnevala, scenografijom koju je predstavljalo tek jedno oslikano platno, unatoč simpatičnim glumcima koji su s svojski trudili animirati publiku u čemu su, istina, uglavnom i uspijevali, predstava je u najboljem slučaju podijelila publiku.



Govor glumaca pak posebna je priča. Unatoč glumačkim naproima da govore hrvatski, na kraju je to bio miks hrvatskog i srpskog jezika, pa su se na pozornici tako čuli i „zakaj“ i „ćuti tamo“, „točno“ i „promeniti“…
-Predstava mi je bila dobra. Gledala sam film, ali su u predstavi dosta toga izmijenili. Predstava mi je bolja – kazala je 8, 5 – godišnja Blanka.



Njezino mišljenje dijele i sestra i brat Franka i Andrija
-Najbolji nam je bio zadnji dio i kada je Elsa zaledila kraljevstvo! – ističu brat i sestra, a ocjenu dobar predstavi je dala i devetogodišnja Lori.



No, takvo ne misle mnogi roditelji koji su u prolazu samo komentirali loše, loše, a razočaranje nije mogla kriti jedna šestogodišnja Lana koja je na predstavu došla i prikladno odjevena – s kapom i šalom s likovima, kako je rekla „prave“ Else i Anne, jer u predstavi ništa nije kao u filmu i sve je naopako!



Predstava o likovima iz Zaleđenog kraljevstva u Šibenik je došla s hipotekom prevare i krađe zbog kićenja tuđim perjem, tj. mega popularnim Disneyevim animiranim filmom. U većini gradova gdje je do sada gostovala, predstava je izazivala  sumljičavost u autentičnost s obzirom da se reklamira isključivo preko plakata iz filma, bez ijedne fotografije s predstave. Nadalje, osim što se zna da iza projekta stoji Ljubomir Stanković, koji je prošle godine zemlje u regiji obilazio sličnim projektom - „Maša i Medvjed“, nije jasno tko je autor teksta, tko redatelj, a ni šibenska publika nije dobila nikakvu knjižicu ili barem letak iz kojeg bi mogla doznati tko u predstavi glumi.


S obzirom da se reklamira kao zimska čarolija za djecu i odrasle, poslastica za cijelu obitelj i predstava u kojoj ima  puna glazbe, igre i plesa, od viđenog 'Frozena' publika koja je barem jednom u životu bila u kazalištu može se ipak samo zalediti od užasa!
 

 

19. travanj 2024 02:50