StoryEditorOCM
OstaloSvibanjske glazbene večeri

Nakon lanjske stanke, jedini ciklus klasične glazbe u Šibeniku ide dalje! Najavljen i rujanski nastavak

Piše Marija Lončar
17. svibnja 2021. - 15:03

Svibanjske glazbene večeri jedini je ciklus klasične glazbe koji se održava već godinama u Šibeniku, a nakon prošlogodišnje stanke zbog korone, ove godine manifestacija ide dalje. Prvi koncert održat će se ovog utorka, 18. svibnja u 20 sata, a organizator je Glazbena škola Ivana Lukačića.

Svibanjske glazbene večeri do sada su bile organizirane u suradnji s Galerijom sv. Krševana na Gorici gdje su se održavali koncerti, no kako je riječ o malenom prostoru, zbog epidemioloških mjera ove godine to nije bilo moguće. Zato će ovogodišnje Svibanjske glazbene večeri biti drugačije, a imat će i svoj rujanski nastavak, kaže ravnateljica šibenske Glazbene škole Ruža Raguž Cukrov.

- Izuzetno smo sretni što smo usprkos svim neizvjesnostima koje nas prate, ove godine uspjeli organizirati 16. po redu Svibanjske glazbene večeri. Zbog specifičnih okolnosti, one su organizirane u dva dijela: prvi će se održati u svibnju u prostoru ispred krstionice katedrale sv. Jakova i uključuje tri koncerta. Druga tri koncerta održat će se u rujnu, u suradnji s Tvrđavom kulture Šibenik u novootvorenoj dvorani Arsen - istaknula je Raguž Cukrov.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

Svibanjske glazbene večeri otvaraju se tako 18. svibnja koncertom Dua Eolian koji čine flautistica Lucija Stilinović, zaposlena trenutačno u Glazbenoj školi Ivana Lukačića, i harfistica Veronika Ćiković. Koncert se održava u suradnji s Muzejom grada Šibenika, a povodom Međunarodnog dana muzeja. Duo će praizvesti i skladbu šibenskog studenta kompozicije Davida Batinića koju ju je skladao baš za ove mlade glazbenice.

U petak, 21. svibnja slijedi koncert baroknog ansambla Musica Viva koji čine eminentni zagrebački glazbenici, članovi Zagrebačke filharmonije, solisti i profesori Muzičke akademije u Zagrebu: Renata Penezić, flauta, Branko Mihanović, oboa, Jasen Chelfi, violončelo i Franjo Bilić, čembalo. U četvrtak, 27. svibnja na programu je koncert nagrađivanog mladog gitarista Luke Vidovića iz Zagreba.

20. travanj 2024 02:05