StoryEditorOCM
Ostalou subotu i nedjelju

Kreativna dječja radionica u Arsenu: igra bojama i apstrakcijom po uzoru na velikog slikara Vatroslava Kuliša!

Piše Šibenski.hr
10. kolovoza 2022. - 14:10

Kreativna dječja radionica pod vodstvom muzejske pedagoginje Marte Kuliš Aralice bit će održana u Kući umjetnosti Arsen u subotu i nedjelju 13. i 14. kolovoza. Radionica je organizirana u sklopu izložbe 'Lice sunca' jednog od najvećih slikara suvremene umjetnosti u Hrvatskoj i jednog od naših najboljih apstraktnih umjetnika Vatroslava Kuliša.

Radionica je osmišljena za djecu od 6 do 12 godina starosti koja će se za početak kroz edukativno vodstvo upoznati s Kuliševim likovnim izričajem koji je zapravo jedna brza, dinamična, ekspresivna i apstraktna igra bojama.

- Naposljetku ćemo se u likovno-kreativnoj radionici i sami poigrati bojama stvarajući apstraktne kompozicije inspirirane radovima slikara – poručuje pedagoginja Marta Kuliš Aralica.

Radionica će biti održana u dva termina – u subotu i nedjelju, 13. i 14. kolovoza od 10 do 12 sati. Ulaz je slobodan, a prijava obavezna. Broj sudionika je ograničen, a prijave su moguće mailom info@kucaarsen.hr ili pozivom na +385 91 619 65 34. Pri prijavi je potrebno navesti datum za koji vrijedi prijava, ime i prezime polaznika te kontakt broj.

Spomenimo da je izložba 'Lice sunca' u Arsenu otvorena do 18. kolovoza, do kada je moguće razgledati nova platna jednog od najznačajnijih hrvatskih umjetnika. Kuliševi apstraktni radovi velikih formata u dvoranu na šibenskoj rivi unijeli su sunce, razigranost, vedrinu i toplinu Mediterana. Posjetitelji izložbe mogu kupiti reprodukcije nekoliko njegovih najljepših slika. 

 

 

19. travanj 2024 12:26