StoryEditorOCM
KnjigeArsen - Čovjek kao on

Zlatko Gall: Arsen je bio nevjerojatna ličnost i zaslužio je barem četiri velika monumentalna spomenika u Hrvatskoj

Piše Katarina Rudan
18. kolovoza 2020. - 21:04

- Arsen je bio nevjerojatna ličnost i kada govorimo o njegovom autorstvu mislim da je zaslužio da u Hrvatskoj ima barem četiri velika monumentalna spomenika. Zaslužio je to kao kantautor, pjesnik, skladatelj i tekstopisac. Mislim da je to zaslužio i kao slikar crtač, jer to je jedan od Arsenovih talenata koji još uvijek nije dovoljno valoriziran. Volio bih da netko jednog dana napravi veliku izložbu njegovih crteža i, naravno, izda monografiju jer on to zaslužuje, rekao je među ostalim u utorak u Šibeniku na predstavljanju knjige Arsen Dedić „Čovjek kao on“, njezin autor Zlatko Gall.

„Čovjek kao on“ portret je umjetničkog djela velikog Arsena Dedića u kojem se Zlatko Gall – glazbeni kritičar i višegodišnji Dedićev „suputnik“ te autor brojnih bilješki za njegova diskografska izdanja – osvrće na cjelokupni Arsenov glazbeni opus. Naravno, nije izostavljena ni njegova poezija, glazba za kazalište, film i televiziju te opsežan opus pjesama za djecu.

Uz Gallove osvrte na albume i najznačajnije koncerte, „Čovjek kao on“ nudi dubinski uvid u „fenomen“ jedinstvenog pjevača, kantautora, glazbenika i pjesnika, niz biografskih podataka najuže vezanih uz Arsenov umjetnički opus te izvatke iz brojnih Dedićevih intervjua, autobiografskih tekstova te najrelevantnijih zapisa o svim segmentima njegova umjetničkog djelovanja. 

Knjigu su zajednički objavili MEDIA BAR i Croatia Records. Urednik izdanja je Neven Kepeski, a art director Tomislav Šiptar. Naslovnicu je snimio Jadran Babić. Na predstavljanju knjige, koje je održano na otvorenom, između Muzeja grada Šibenika i katedrale sv. Jakova, uz brojne Šibenčane nazočni su bili Arsenova supruga Gabi i sin Matija Dedić sa suprugom, a u glazbenom dijelu programa nastupila je klapa „Stine“ s Arsenovim pjesmama.  

 

 

 

 

 

18. travanj 2024 09:26