StoryEditorOCM
KnjigeTribina u 19 sati

Prof. dr. Anđelko Milardović u šibenskoj knjižnici predstavlja svoje dvije nove knjige

Piše Sibenski.hr
9. lipnja 2022. - 15:49

Dvije nove knjige prof. dr. Anđelka Milardovića, politologa iz Instituta za migracije i narodnosti bit će večeras predstavljene na tribini u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić s početkom u 19 sati. Uz autora, predstavljač je dr.sc. Ljubo Runjić, dekan Veleučilišta u Šibeniku, a moderator je Branimir Periša, novinar iz Šibenika.

U knjizi Dokumenti o državnosti i političkom sustavu RH autor je vođen historijsko – genetskom i institucionalnom logikom odabira i strukturiranja ključnih dokumenata o političkom sustavu i državnosti Republike Hrvatske.

Iznosi se pregled središnjih zakona, deklaracija, odluka i zaključaka na temelju kojih je moguće rekonstruirati slijed političkog sustava i državnosti.

Dok je ta publikacija uže specijalističko štivo namijenjeno studentima i predavačima prava, druga Milardovićeva knjiga, također u izdanju zagrebačkog AGM-a pod nazivom Simulacija demokracije intrigantno je, pitkim stručnim jezikom napisano istraživanje demokracije u svijetu i Hrvatskoj u doba visoko razvijene tehno-kulture na prijelazu iz 20. u 21. stoljeće. Riječ je o vremenu definitivne pobjede tehno-logičkoga uma i simulacije svega postojećeg, navodi autor u predgovoru.

20. travanj 2024 01:21