StoryEditorOCM
KnjigeU Vodicama, 21. veljače u 19 sati

Predstavljanje druge knjige Antonia Barišića - 'Ništa nalik sreći'

Piše Šibenski.hr
17. veljače 2017. - 11:56

Nakon šibenske premijere druga knjiga Antonia Barišića "Ništa nalik sreći" bit će predstavljena vodičkoj publici u utorak, 21. veljače 2017. godine u Gradskoj knjižnici Vodice s početkom u 19 sati. Predstavljanje knjige vodit će urednik i pisac Emir Imamović Pirke. Iako se cijela radnja događa u Šibeniku, Barišić je kazao da je cijeli roman fikcija i da mu kao inspiracija nije poslužila niti jedna stvarna osoba.



– Upustio sam se u pisanje krimića jer sam oduvijek volio taj žanr. Zapravo sam htio pokazati koliko šanse ima pojedinac u brobi protiv sustava, te koliko nekom koga javnost jednom obilježi treba da sa sebe skine stigme iz prošlosti. Naslovom sam pokušao dočarati atmosferu romana koji govori o jednom Šibenčanu, Mati Arasu, koji je sa svojim gradom odavno raskrstio i u njega se vraća tek kad mu umre otac. Počinje polako slagati neke detalje i ubrzo shvati da mu otac nije umro slučajno, a usput se uhvati i rješavanja nekih drugih svojih kostura iz ormara – kazao je Barišić na predstavljanju romana u Šibeniku.

Iako se radnja događa u Šibeniku, kazao je da je cijeli roman fikcija i da mu kao inspiracija nije poslužila niti jedna stvarna osoba. Podsjetimo, Antonio Barišić je za svoj prvi roman "Srest ćemo se opet" 2013.godine nagrađen "Kiklopom", u kategoriji Debitantska knjiga.

19. travanj 2024 18:52