StoryEditorOCM
Knjige„Ništa nalik sreći"

Novi roman Antonija Barišića klasični je krimić i čita se u „šucu“

18. siječnja 2017. - 19:51


 
Antonio Barišić, bivši novinar i sadašnji zaposlenik šibenskog Urbanog centra, objavio je svoj novi roman „Ništa nalik sreći“ koji će biti predstavljen u utorak, 24. siječnja u 18 sati u gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić. Tri godine nakon što se na hrvatskoj književnoj sceni pojavio s prvijencem „Srest ćemo se opet“ za koji je dobio nagradu Kiklop kao najbolji debitant, Barišić se uhvatio u koštac s „prokletstvom“ drugog romana.
-Kiklop mi je na neki način bio opterećenje, jer ljudi od tebe sada više očekuju. Usto je tu i to „prokletstvo“ drugog romana, jer jedan svatko može napisati, ali u drugom se već moraš dokazati – kaže Antonio.
„Ništa nalik sreći“ je krimić, jer taj žanr, kaže, jako voli i sam čitati.

Probni čitači zadovoljni



-Želja mi je oduvijek bila da napišem krimić. Sada sam eto i to probao. Radnja je i ovaj put smještena u Šibenik. Ima tu svega: korupcije, ljubavi, ubojstva… svega što nas okružuje. Želio sam pokazati koliko pojedinac ima šansi u borbi sa sustavom, organiziranim kriminalom i kako je kada si u maloj sredini obilježen. Stilski, roman je isti kao i prvi, a je li bolji ili ne, to će čitatelji procijeniti. Imam neke svoje probne čitače i svima se svidio!
Glavni lik je Mate Aras koji se nakon puno godina vraća u rodni Šibenik. Iz njega je otišao nakon što je odslužio zatvorsku kaznu zbog ubojstva policajca. Otišao je i vjerovao da se nikada neće vratiti. Ali kada mu u prometnoj nesreći pogine otac dolazi na sahranu i nakon što otkrije da se ta nesreća nije slučajno dogodila, počinje pravi kriminalistički zaplet s naglim obratima koji će čitatelja držati u napetosti i zbog kojih će roman pročitati u šucu!

Dobri urednik Pirke



Nada se tomu i Antonio i priznaje kako je ovaj krimić bilo teže napisati negoli prvi roman u kojem se bavi ratnom tematikom i odnosima među prijateljima koje je taj rat zamutio.
-Ovaj sam roman pisao u nekoliko rata, isključivo za vrijeme godišnjeg odmora. Razvuklo se to, ali efektivnog rada bilo je možda oko dva mjeseca. Izdavač je i ovaj put nakladnička kuća Jesenski-Turk, a i urednik je isti – Emir Imamović Pirke s kojim stvarno dobro surađujem i koji će sa mnom knjigu i predstaviti u utorak u knjižnici – zaključio je Barišić.
  
 

23. travanj 2024 10:02