StoryEditorOCM
IzložbeSlikarski studeni na Banju

Šibenski kreativci dobili novo mjesto za izlaganje: Izložbeni ciklus otvorio Jakovljević, stižu Nakić i Franin Pećarica

Piše Marija Lončar
9. studenog 2020. - 12:41

Na plaži Banj u kafiću Petrus mjesec studeni protječe u znaku likovnih događanja, a šibenski kreativci, vješti s kistom i bojama, novu su priliku i mjesto za izlaganje dobili zahvaljujući organizatorici izložaba, agilnoj predsjednici Studentskog zbora Veleučilišta u Šibeniku Luciani Matić.

Izložbeni ciklus u Petrusu otvorio je Denis Jakovljević, svestrani šibenski kreativac: glazbenik, pjesnik i slikar. Jakovljević je student diplomskog specijalističkog stručnog studija menadžmenta na šibenskom Veleučilištu, a slikanjem se bavi još od djetinjstva. Ipak, prvi put izlagao je početkom ove godine u galeriji Gradske knjižnice Juraj Šižgorić kada je pozornost publike privukao dojmljivim portretima svoje rodbine i sugrađana. Njegovu novu izložbu, očito, nije trebalo dugo čekati, a ovaj put izložio je 14 ulja na platnu, uglavnom s motivima mrtve prirode. Bilo je tu i nekoliko pejzaža te autoportret s maskom na licu, prikladan za vrijeme u kojem živimo, kaže Jakovljević.

-Trenutno sam u fazi slikanja mrtve prirode, a u crtačkom pogledu najviše radim na ljudskoj figuri, odnosno aktu. Ubrzo će biti i nova izložba i bit će definitivno tematska. Dakle, mrtva priroda koja ima taj nesretan naziv na našem jeziku "mrtva", tako da ciljam dokazati suprotno, jer priroda ne može biti mrtva i katkad slike mogu biti življe od svakodnevne stvarnosti – kazao je Jakovljević koji svoje slike voli predstavljati i na raznim platformama, a redovito prikazuje i proces njihova nastajanja.

Nakon Jakovljevića i njegovih ulja, u kafić Petrus na Banju uselit će se slike Mirjane Nakić. Njezina izložba otvara se 13. studenog, a potom će 20. studenog svoje likovne uratke predstaviti mlada vodička slikarica Anita Farnin Pećarica.

18. travanj 2024 09:37