StoryEditorOCM
Izložbečetvrtak, 1. srpnja

Jadran Lazić otvara izložbu u Šibeniku: naš slavni fotograf koji je snimao najveće svjetske zvijezde izlaže u Gradskom muzeju i ‘Armerunu‘

Piše Šibenski.hr
26. lipnja 2021. - 16:23

Jadran Lazić, poznati splitski fotograf s losangeleskom adresom i svjetskom karijerom,  u sklopu svoje dalmatinske  fototurneje, ovog će četvrtka (1. srpnja) otvoriti izložbu u Šibeniku, i to u Muzeju grada Šibenika te Hotelu "Armerun".

Podsjetimo, nedavno je objavljena i fotomonografija ovog slavnog fotografa pod nazivom "Jadran Lazić: 50 godina fotografije". Luksuzna dvosveščana monografija u nakladi Hrvatske autorske agencije na više od 900 stranica donosi fotografije svjetskih zvijezda od Marlona Branda, Roberta de Nira, Jodie Foster, Leonida Brežnjeva do Johnnyja Deppa i Faye Dunaway.

Fotomonografija, s popratnim tekstovima Veselka Tenžere i Renata Baretića, u ograničenoj, numeriranoj nakladi objavljena je na hrvatskome i engleskom jeziku.

Prva promocija monografije „Jadran Lazić – fotograf“ uz izložbu crno-bijelih fotogreafija, održana je u Bolu na otoku Braču uz prateći program međunarodnog teniskog turnira WTA Croatia Bol Ladies Open, gdje je prvi primjerak ove glamurozne knjige autor osobno uručio pobjednici turnira Jasmini Paolini, koja ju je s oduševljenjem prihvatila. Nakon Bola promocija knjige održat će se u Šibeniku u Muzeju grada (1.-11. srpnja 2021.), potom u Fotoklubu Splita u Splitu (15.-18. srpnja 2021.), te u Loggi Hotela Palace Elizabeth u Hvaru (22. srpnja do 6. kolovoza 2021.).

 Izdavač monografije „ Jadran Lazić - fotograf“ je Hrvatska autorska agencija – Centar za intelektualno vlasništvo d.o.o

18. travanj 2024 00:29