StoryEditorOCM
BaštinaU 77. godini

Preminula Branka Kunčić, omiljena i uvijek nasmijana umirovljena nastavnica hrvatskog jezika, osnivačica šibenskih Šuština

Piše Šibenski.hr
16. listopada 2020. - 16:28

U 77. godini preminula je Branka Kunčić, umirovljena nastavnica hrvatskog jezika koju pamte mnoge generacije učenika u OŠ Jurja Šižgorića,. Kao nastavnica svesrdo je radila na promociji dječje kreativnosti i stvaralaštva, sudjelovala godinama na Lidranu, a šibenska javnost pamti je i kao redovitu sudionicu i posjetiteljicu brojnih kulturnih događanja. Uz to još i kao zaljubljenicu u kulturnu baštinu i tradicijsku kulturu zbog čega je i osnovala kulturnu udrugu Šuštine.

-Radeći s djecom stalno sam težila k tome da im prenesem našu lokalnu baštinu kako bismo je njegovali i čuvali, kako ne bi zaboravili tradiciju bez koje ne bi bili to što jesmo i ne bi imali svoj identitet, ne bi znali ni tko smo ni što smo. Budući da sam se družila s puno Šibenčanki palo mi je na pamet da osnujemo udrugu koja će njegovati upravo tu našu, lokalnu, urbanu tradiciju, koja je istodobno i naša folklorna tradicija i prenositi je na naše najmlađe. Zbog toga je u početku među našim članicama bilo puno odgojiteljica i nastavnica - izjavila je svojedobno za Šibenik News Branka Kunčić.

Sa svojim Šuštinama radila je i nastupala sve dok joj je zdravlje dopuštalo, a profesoricu Kunčić svi koji su se s njom družili, radili i surađivali pamtit će je i vedroj naravi, osmijehu  koji joj je rijetko silazio s lica i, nadasve, pozitivnom stavu prema životu.

19. travanj 2024 07:39