StoryEditorOCM
BaštinaBogati program

Muzej grada Šibenika obilježava Međunarodni dan muzeja: radionice za djecu, besplatno razgledanje, koncert, projekcija filmova...

Piše Šibenski.hr
12. svibnja 2021. - 16:01

Muzej grada Šibenika i ove godine će se trodnevnim programom pridružiti obilježavanju Međunarodnog dana muzeja koji se obilježava 18. svibnja.

Ponedjeljak

Kako su izvijestili iz Muzeja, program će početi u ponedjeljak, 17. svibnja, ispred Dvorane za povremene izložbe gdje će od 17 do 20 sati trajati radionica 'Izvanredni Visiani za djecu predškolskog uzrasta i učenike razredne nastave. Djeca će kroz radionicu upoznati svog sugrađanina botaničara Roberta Visianija, kao i brojne biljne vrste.

Utorak

U utorak 18. svibnja od 9 do 15 sati te od 17 do 22 sata bit će besplatan ulaz u stalni postav šibenskog muzeja.

U Dvorani za povremene izložbe od 10 do 15 sati te od 17 do 22 sata možete razgledati izložbu 'Arma – izbor oružja iz fundusa Muzeja grada Šibenika'.

Ispred ulaza u Muzej grada Šibenika u 20 sati počinje koncert Duoa Eolian u sklopu Svibanjskih glazbenih večeri. Duo Eolian čine flautistica Lucija Stilinović i harfistica Veronika ČikoviĆ. One će izvesti djela Ruttera, Saint-Saënsa, Dabussyja i Čajkovskog, kao i djelo Davida Batinića, studenta kompozicije iz Šibenika, skladano posebno za njih dvije. U slučaju kiše, koncert će biti održan u Muzeju.

Na Facebook stranici šibenskog muzeja u 20 sati možete pratiti program nazvan 'Budućnost muzeja: oporavak i ponovno osmišljavanje' u kojem će kustosi govoriti o planovima i projektima Muzeja grada Šibenika u skoroj budućnosti. Također bit će prikazani i planovi za prezentaciju  arheološkog nalazišta Srima – Prižba i Velika Mrdakovica.

Srijeda

U srijedu 19. svibnja ispred ulaza u Muzej grada Šibenika, u 20 sati počinje projekcija arhivskih dokumentarnih filmova o Šibeniku i okolici, sve u suradnji s Kino klubom Šibenik.

16. travanj 2024 21:52