StoryEditorOCM
KolumneGLAVA ŠOTOBRACO

Zbirka neplaćenih računa iz tajnoga tunela

30. prosinca 2019. - 09:38

- Kada je žena šesnica, i rozi od soba jon lipo stoju! - nabacija se El Tigre komplimenton Dobroj Paroni odma jutron zarana.

 

Ništa mu nije rekla, jedino je nasmijano pokazala na đemperić di se kočija sjajnin koncon izvezen veliki natpis “hou hou hou”. Vrckava je i dobre voje u ove blagdanske dane, sve jon se veselo njišu oni Rudolfovi rozi pritakani na frizuricu.

 

- E, a vašen izgledu malo šta more pomoći, ali bi vas vaki razgranati ukras na glavi sigurno otvorija u struku! - nije odolila teke ga ujisti, da se baš skroz ne opusti. Obamirila ga je od glave do pete, smijuljeći se naročito na pivski štumak nasađen na tanušne nogice, a onda se zagledala u B.S. Uskoro koji je izgleda ka da ga je izbacila poplava u Docu.

 

-Šta je vamin? Satrali vas rezultati prvoga kruga prisidničkih izbora!? - zacičala je od smija, na šta je on reka da mu ne more nauditi ništa šta ukazuje na političku stabilnost zemje, bilo sa Milanovićon ol’ sa aktualnon Prisidnicon.

 

Satra ga je straj njegove žene, koja se usrid noći sitila da spavaju na žejeznoj koćeti i nije imala mira dok ga nije probudila i zapotirila da iz šupe izvuče onih par bovica koje su in priostale dok su imali brodić.

 

Mora ih je vesti oko posteje, jerbo je ona infišala da bi poplava i njima mogla doć prid vrata, pa neka barenko ne potonu zajedno s koćeton zatekne li ih pusta voda u snu. In šoma, više nije zaspa...

 

- Kada smo već kod izbora, živin u viri da bi sve bilo drugačije da je prisidnik države odlučan bubniti šakon o stol! Čast svakomen, al’ to je u bližoj prošlosti moga jedino Nadan Vidošević, preženca od čovika! – rekla je tugaljivo, pokazujući da nikad nije prebolila svoga ljubimca neslavno završene karijere i nesuđenog prisidnika države prija koju godinu.

 

El Tigre istoga se trena nakostrušija, ka vuk kada ga satiraju u slipić:
- Lipu ste belecu našli! – zareža je gledajući je netremice.

 

- Ako zanemarimo silne mijune zgrnute marćapijon, sićate li se draga gospojo - vi ol’ iko živ - nike njegove značajnije izjave u prisidničkoj kampanji?

 

- Kako ne! – spremno je privatila. Niko ka Nadan nije pogodija u punat srž problema s kriminalon u našoj zemji, kada je u kampanji reka da ne triba čuditi tolko lupeštine, jerbo s plaćaman od 3-4 ijade kuna policjoti i ne mogu biti motivirani goniti kriminal svih vrsta! Uostalon, vidićete, kako je krenilo s njegovin mijuniman, da će na kraju ispasti poštenjak, još će mu se država javno ispričati! - ne da na svoga jubimca.

 

-Znači, Nadan je pa’ je kada je policjotiman povećalo plaće! – posprdno jon je odvratija El Tigre. Na to se ona naprndušeno obrecnila s ričiman neka se javi kada on bude tolko sposoban da vridne slike i lovačke trofeje drži u tajnin hodniciman.

 

-Oooo, kako ne, pa iman i ja taki tunel! U njemu držin neplaćene račune, krijen ih od samoga sebe. Eto moga blaga! – reka je El Tigre bez da je okon trepnija.

 

-A iman i kolekciju, doda je. Da ne ispane da je kolekcionarstvo privilegija jedino bogatih, dičin se pozamašnon zbirkon pećica na struju iz raznih tehnoloških razdoblja. I doti jedna guca tolko struje ka da se mjerilo vrti u neprijateljskoj kući, tako da mi je bolje bez njih. Eto…

20. travanj 2024 01:19