StoryEditorOCM
KolumneGLAVA U BALUNU

I Perica bi Cicu

6. prosinca 2018. - 19:29

Solaris je zaslužio viši rang. Iz prostog razloga što je najviše uložio u ljetnoj pauzi, stvorio više nego dobru momčad. No, imat će nemalu konkurenciji u Kragujevcu i Budvi. Nišlije su u vrhu, ali ne vjerujem da će tamo dugo izdržati - tako nam je, poslije hrvatskog vaterpolskog derbija Regionalne lige Solaris - Primorje, zborio trener gostiju Igor Hinić, nekad "zlatni" hrvatski sidrun (Melbourne, Zagreb, London).

Dobro posloženi

Ruku na srce, šibenski je ligaš uložio minulog ljeta i više nego što Hinić može i pretpostaviti. Prije svega, sanirani su stari dugovi, učvršćena nova organizacija kluba. Novi je predsjednik Tomislav Ninić Cico zadržao uz sebe svog prethodnika Peraka, ali i privukao gotovo sve generacije šibenskih veterana. Od vaterpolske legende Mile Nakića do Jakše Kneževića, nekad juniora Solarisa.

- Eh, da mi je imati "zagrebačkog Cicu" u Mladosti. Gdje bi "mladostašima" bio kraj – otelo se Perici Bukiću koji je već desetljećima razapet između zagrebačke Mladosti i matičnog Solarisa, a koji je više nego zadovoljan prvim mjesecima Ninićeve "vladavine" u Crnici.

Lako je uočiti što bi još sve trebalo Crnici za regionalni vrh, ali još lakše je konstatirati da su šibenski vaterpolski djelatnici posegnuli za svim provjerenim formulama jačanja momčadi. Od posudbe nadarenih igrača iz dalmatinskog susjedstva (Begović, Bušelić, Kreković) do povratka svoje djece (Vlahović, Šparada, Erak). Vjeruje se i momcima iz vaterpolskog "zaleđa". U Krekovićevoj viziji vaterpola bitne uloge imaju nadareni Roko Pelicarić iz Svetog Filipa i Jakova i Eugen Koprčina iz Biograda.

Pohvale Krekoviću

Zatečeni iznenadnom smrću predanog trenera Renata Vrbičića u Crnici su pronašli i dobro rješenje na klupi:
- Joško Kreković je jedan od najtalentiranijih vaterpolskih trenera u Hrvatskoj - uvjeren je Perica Bukić.

Vodstvo Solarisa gotovo da i nije povuklo pogrešan potez. No, to ne znači da će plovidba nemirnim vodama Druge regionalne lige biti lišena opasnih grebena i tjesnaca. Valja poštovati konkurenciju, koja je, ruku na srce, i jača nego što smo očekivali. Nesporna teza o snazi suparnika nije, međutim, prepreka visokim šibenskim ambicijama. Nadama koje se prvenstveno temelje na pretpostavci da će mlada momčad Solarisa samo rasti. Da će Kreković baš kao i čvrstu obranu uskoro posložiti i napad. Utakmica s Hinićevim Primorjem je mali, ali uvjerljiv argument vjeri u sretan rasplet.

Najbolje će momčadi Druge regionalne lige vrlo skoro zaigrati u "Ligi 6". Kao novi izazov Solarisa. U regionalnim se vaterpolskim ligama, uostalom, puno toga zbiva po staroj "Tko bi gori, taj bi doli…". U Prvoj su ligi na dnu trenutno prikovani bivši europski prvaci Partizan i POŠK. Zašto "restaurirani" Solaris ne bi krenuo suprotnim smjerom!?

25. travanj 2024 18:35