StoryEditorOCM
Glava šotobracoOho-ho iznos

Piva 15 plus 35 kuna dostava: Za to sutra oću vidit i pupak trbušne plesačice

Piše Branimir Periša
3. travnja 2020. - 12:09

 

 

 

- Ajme šta van lipo stoji maska!- zadivljeno obamira El Tigre Dobru Paronu. Vidu jon se jedino lipo našminkane, tamne okice i cuf ispod zimske kape, a ovi odma zamišlja dobru i poštenu gazdaricu ka trbušnu plesačicu na onu orijentalnu glazbu od koje zmije izlazu iz zidova.

Uostalon, veći dio života gleda je samo do pasa, budući da stoju na suprotnin stranaman šanka, a sada razgovaraju na Maloj loži, nedaleko nježine betulice, lica prikrivenih maskaman i na priporučenoj udaljenosti od barenko 2 metra. Bili Smo Uskoro stoji 20 metara dalje, usamljen ka štandarac. Šta je sigurno, sigurno je. Discipliniran je u svojoj strašljivosti, bliže ne prilazi i prkelja š njiman na mote, a ustriba li kaki promptni komentar, poslaće sms.

Sve je lakše ekipi iz betulice prija korone nego prići na on lajn komunikaciju iz sigurnosti doma. Kada se tako nalazu na dugomen štapu, poštujući sve propisane mire ponašanja u krizi, ka lopovi i urotnici usrid pustih kala, pari in se da je život ipak tekice lipši.

- Ajme, puštite me, molin vas!- rekla je osvrući se okolo sebe. Ova maska iz kućne radinosti, od papirnatih tavajola ima tolko jake laštike pa san, bože mi prosti, stalno atento da mi uši nisu digdi otpale. Eto, baš san jučer obašla svoj magazin robe, da vidin jesu li mi oglavine na broju, pa sve mislin da bi se i moje uvo tute negdi moglo naći - kiselo se nasmijala, dok jon je maska titrala na svaku izgovorenu rič. Bože mi prosti, ka da je na respiratoru.

Neće ona skrštenih ruku čekati ni na kakve mire pomoći Vlade obrtniciman, pa je na ote njiove sastanke sa sigurne udaljenosti odlučila u borši nositi pokoje piće i naravski, naplatiti ga izvan fiskala. Navukla je rukavice od gome, i zamotanu u škartoc El Tigreu je pružila pivu, a ovomen drugomen, šta ih ka stravan pas gleda iz daljine, pa travaricu naručuje sms-on, otvorila je jednu od onih bočica šta ih zovu unučićiman i u teke karte zamotanu ostavila na po puta. Budu li tili, doniće ona i skuvanoga mrsa u taperveru, da i tako dočaraju kućnu atmosferu betulice pale u teškoj borbi protiv virusa.

- Šta mislite, oće li nan štokoda pomoći šta će se Vlada odreći jedne plaće?- pita ona, a El Tigre odgovara da je to više ka neki gest solidarnosti sa narodon. Uto je njojzi stiga sms od B.S. Uskoro, u kojen piše: „Čuja san šta govorite, pa oću reći da me zanima oće li banke i ostali rubači danas sutra biti solidarni jedni s drugima ol’ sa narodon i šta će Vlada odlučiti?“

- Ma, važno je da smo mi solidarni, odmanila je rukon i podnila račun. Piva 15 plus 35 kuna dostava, jednako tolko i ona mižerjasta travarica. Digla in je stotku a da okon nije trepnila.

- I, kartice ne priman! Bolje šporki šoldi nego čisti računi!- digla je kažiprst. A El Tigre je odgovorija da za otaj oho-ho iznos sutra oće viditi i pupak trbušne plesačice. Na to je stiga sms odobravanja njegova kompanjona iz sanitarne pozadine…

17. travanj 2024 11:11