StoryEditorOCM
FotogalerijaAutomobilizam

Pogledajte kako se jurilo na skradinskoj ljepotici; Jedan automobil se i zapalio, ali organizatori su brzo reagirali (FOTO)

Piše Josip Ćaleta- Car
20. svibnja 2018. - 19:50

Skradinska ljepotica, i ove godine po 12.puta zasjala je punim sjajem. Naime, sigurni smo kako nikada do sada ovoliki broj gledatelja nije pohodio Skradin.

Već u subotu na treninzima bilo je pregršt uzbuđenja. Atraktivni vozači, prijavljeno ih je bilo čak 152, najavljivali su lov na rekord staze, a on je pao već na neslužbenom treningu, kada je Dejan Dimitrijević član AKK Velika Gorica sa svojim Seat Leonom R32T išao 1.41,393, no taj rezultat nije mogao biti priznat.

Sve oči bile su uprte u Domagoja Perekovića, koji je slovio za glavnog favorita utrke, pa se očekivala velika borba između spomenutog dvojca, no za Perekovića je bio koban zavoj broj 9, gdje se njegov Mitsubishi Lancer Evo zapalio! Mali protupožarni aparat nije mogao pomoći, ali odlični organizatori iz AK Mihovil Šibenik su bili spremni.

Brzom intervencijom sudaca, ali i vatrogasnog vozila požar je ugašen i automobil spašen. Učinio je Pereković sve da osposobi svoju jurilicu za utrku, no na žalost svih, ipak nije startao.
 
Inače sama utrka imala je svečarski uvod. Naime, predsjednik AK Mihovil Robert Podrug uručio je plaketu kluba Darku Roguliću, koji je još davne 1988 godine organizirao prvu utrku u Skradinu, koja je vožena dvije godine. Vozače su uz predsjednika kluba pozdravili gradonačelnik Skradina Antonio Brajković, glavni tajnik HAKS-a Zrinko Gregurek i župan šibensko kninski Goran Pauk, koji je istaknuo da županija čvrsto stoji uz ovaj sportski događaj.

Već prva utrka donijela je i službeno novi rekord staze. Dejan Dimitirjević bez pritiska Perekovića odvezao je fantastično vrijeme od 1.40,951 i tako postao novi rekorder, jednako kao i Laslo Szasz iz Dubrovnik Racinga u Formuli koji je bio još uvjerljiviji za apsolutni rekord sa vremenom 1.32,240.

Druga vožnja protekla je također u dominaciji Dimitrijevića, koji je popravio tek postavljeni rekord, prešavši stazu u vremenu 1.40,688 i tako potvrdio prvo mjesto ispred Tomislava Muhvića člana AK Petar Klepec, koji je vozio Mizsubishi Lancer EVO IX, i Roberta Bradarića člana AK Solin sa Audijem A4 STW 2.0.

Tako je Dejan Dimitrijević obranio prošlogodišnji naslov, i upisao se u knjigu najuspješnijih vozača skradinske ljepotice.

18. travanj 2024 20:19