StoryEditorOCM
FotogalerijaAutomobilizam

Još jedna sjajna utrka na skradinskoj ljepotici: Praši fićo kad ga goni Suzuki

Piše Josip Čaleta Car
2. listopada 2018. - 12:38

Još jednom su se članovi šibenskog AK Mihovila pokazali kao odlični organizatori kada su u pitanju utrke na skradinskoj ljepotici. Ovogodišnje izdanje "Formule drive", ili popularno zvanog super autoslaloma, koje se vozi za regiju Jug privuklo je više od sto vozača. Ipak, nakon verifikacijskih pregleda i sitnih problema, na startu se pojavilo njih 89, od čega čak 23 Zastave 750, poznatije kao fićo.

– Stvarno smo ponosni na broj fića jer mislim da ih u posljednjih trideset godina nije bilo ovoliko na niti jednom natjecanju. Velike zasluge pripadaju i klubu ljubitelja iz Šibenika koji je inicijator, a ono što nas kao organizatore posebno veseli je odaziv natjecatelja, jer mislim da malo tko može prikupiti ovoliko vozača na jednome mjestu – sa zadovoljstvom je kazivao Vlatko Mikulandra iz AK "Mihovil".

I zaista fiće su stigle iz cijele Hrvatske, od Dubrovnika, preko Rijeke, Zagreba do Vukovara, a stigao je i jedan vozač iz Vojvodine, točnije Sombora. Nakon tri odvezene trke najbolji među fićama bio je Ariel Petrov iz Zadra, dok je drugo mjesto pripalo Brani Tokiću iz Benkovca. Treći je bio Ivan Maganić iz Vukovara, koji inače vozi i prvenstvo Srbije u krugu za fiće i trenutno je u generalnom poretku na drugoj poziciji. Nakon uživanja u slalomu tih legendarnih vozila, startalo je prvenstvo regije Jug, i tu je prvo mjesto pripalo fići!

Maro Borović iz Župe dubrovačke bio je najbrži u ukupnom poretku s rezultatom 2.07,616. Ipak valja naglasiti da Marina fiću nosi motor od motocikla Suzuki 1000. Sama staza bila je odlično pripremljena, start je kao uvijek bio na skradinskom mostu, a na dužini od 3000 metara bilo je postavljeno 8 šikana. Tijekom natjecanja bilo je i 6 izlijetanja s manjom materijalnom štetom, bez ozljeda, što svakako treba zahvaliti odličnim organizatorima iz AK "Mihovil".
 

18. travanj 2024 19:32