StoryEditor
StilMEĐUNARODNA PREZENTACIJA

Premium kompakt sa sedam sjedala u Zadru

Piše PSD.
21. travnja 2015. - 15:31

Iduća dva tjedna BMW, cijenjeni proizvođač premium vozila, i sve popularnija hrvatska turistička destinacija Zadar živjet će u totalnom skladu, pri čemu će svijetu biti predstavljen model serije 2 Gran Tourer.

Gosti će na dnevnoj bazi dolaziti čarter-avionima u zadarsku zračnu luku i biti smješteni u Petrčanima. Ne samo za njih, nego i Zadrane i njihove goste, postavljeni su prezentacijski i infopunktovi po centru grada, i to na Trgu pet bunara, Forumu i pokraj samog Pozdrava Suncu, gdje uz priču o dizajnu mogu čuti morske orgulje i uživati u predivnom zalasku sunca. Tamo nam je direktor dizajna BMW-a Domagoj Đukec osobno objasnio dizajnersku filozofiju ovoga po svemu za BMW neobičnog automobila. I to nije sve, istočno od gradskog mosta postavljen je plutajući restoran u kojemu može večerati više od 80 gostiju. Posebno atraktivno osvjetljenje toga plutajućeg paviljona, u kojemu je također izložen jedan automobil, dat će zadarskoj luci specifičnu noćnu vizuru u iduća dva tjedna.

I roadbook, ruta za testne vožnje, pametno je složen. Novinari će imati prigodu voziti se po morskoj ruti, sve do Pirovca, zadarskim zaleđem ili pak rutom koja vodi ispod samog Velebita. Interes svjetskih medija za predstavljanje svakog novog modela BMW-a vrlo je velik, pa će svjetska medijska premijera BMW-a serije 2 Gran Tourera sigurno biti ujedno i jedan od najvažnijih ovogodišnjih promotivnih događanja za Hrvatsku i hrvatski turizam. Očekuje se da će više od 300 novinara sliku iz Zadra prenijeti u najmanje 35 zemalja svijeta.

BMW serije 2 Gran Tourer prvo je premium vozilo kompaktne klase, koje može imati i do sedam sjedala. Sa sklopivom stražnjom klupom koja pruža dovoljno mjesta za tri dječja sjedišta, Gran Tourer na jedinstven način kombinira prostranost, fleksibilnost i sigurnost s elegancijom, dinamičnošću i učinkovitošću. Kompaktnih dimenzija, osim mjesta za sedam osoba, nudi i prtljažnik volumena od 645 do 805 litara. Sa spuštenim naslonima stražnjih sjedala tu je impresivni prostor od 1905 litara, a kad se suvozački naslon preklopi prema naprijed, unutra stane i daska za surfanje, duljine do 260 cm.

Kupci mogu birati između dva benzinska i tri turbodizelska motora (116 KS i 192 KS) s niskom potrošnjom (3,9 do 6,4 l/100 km) i emisijom CO2 od 104 do 149 g/km. Osim toga, na raspolaganju je i model s pogonom na četiri kotača, BMW 220d xDrive Gran Tourer.

Sustavi pomoći te informacijske i zabavne opcije nalaze se pod zajedničkim nazivnikom BMW ConnectedDrive. Sustavu je pridružena nova aplikacija myKIDIO koja pruža zabavni sadržaj za djecu i obitelji, na duljim putovanjima, i projicira ih na tablete. Inteligentni hitni poziv omogućuje ciljanu pomoć u hitnim slučajevima 24 sata dnevno, na materinskom jeziku.

Mato Pavličević
Snimke BMW

Promocija hrvatskog turizma

Kako nam je rekao Franjo Tomić, predsjednik Uprave Tomić & Co., BMW je izabrao Zadar za ovu svjetsku premijeru prije svega zato što je to prekrasan grad, ali i zbog dobre infrastrukture, odličnih cesta i hotela, kao i zbog otvorenih i gostoljubivih ljudi.

– Vjerujemo da će ova svjetska premijera, s obzirom na broj i važnost medija, značajno pridonijeti ne samo promociji ovog novog modela već i dodatnoj afirmaciji Hrvatske i Zadra kao destinacije koja svojim sadržajima privlači i najuglednije goste. Ponosni smo što kao generalni zastupnik BMW-a za Hrvatsku sudjelujemo u ovom događanju – dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. rujan 2020 22:33