StoryEditor
StilDIZAJNERICA NIVES LUTZ VOZI VW GOLF

Nabrijana ‘petica’ za čistu peticu

Piše PSD.
7. travnja 2015. - 13:30
Ima li ičeg prirodnijeg nego da Njemica dade povjerenje sunarodnjaku? U slučaju modne dizajnerice Nives Lutz, po djedu folksdojčerice, o izboru automobila nije bilo dileme; nakon BMW-a i Mercedesa, izbor je pao na VW Golf, i to ne obični, nego dobrano nabrijani GTR-line, “peticu” na dizelski pogon snage 140 konja, k tomu spuštenu verziju nijanse “dijamant schwartz”. E, takvog se stroja ni ambiciozno muško ne bi posramilo!

Nije to bez vraga; Nivesin je djed, rekosmo, bio folksdojčer i poznati šnajder od kojega je i naša “drajverica” naslijedila dar za modni dizajn i konstrukciju, ali njezin je suprug oduvijek bio i u poslu s automobilima, pa je tako imala i stručnu akviziciju za taj dio priče.

– Po mojeg sadašnjeg Golfa, koji nije prva ruka, ali to mu nije nikakav problem, išla sam osobno u Njemačku, u Frankfurt. Proizveden je 2008. godine, a u mojem je vlasništvu već četiri. Inače sam vozila i druge “nijemce”, ali i jedan Renault Scenic, puno veći i zahtjevniji. I sad ga imamo u garaži, ali radije sam u Golfu jer je brži, nešto manji i lakši za manevriranje – primjećuje dizajnerica, koja se baš ovih dana našla u središtu zanimanja javnosti jer je u svoje večernje, glamurom natopljene haljine odjenula finalistice izbora ljepote “Lice godine” za Dalmaciju.

Golf iz njezine vozačke priče, pak, nije konvencionalno glamurozan, ali svojom “nabrijanošću” itekako drži korak s njezinim dinamičnim ritmom života, dvokratnim radnim vremenom i vikend-odlascima na obiteljsko seosko imanje. Dakako, često je s njime bila i u inozemstvu, najviše u Njemačkoj; radi odmora, ali i povremenog nabavljanja posebnih tkanina i ukrasnog asesoara za potrebe dizajniranja odjeće. Razumije se, pritom kolateralno “padne” i neki pravi ženski “šopingić”, a portapak Golfa sasvim je okej za to...

– Najdalje sam s njim bila u Parizu, a putovanja su brza i ugodna jer ima full-opremu i, premda je spušten, na autocesti nema nikakvih poskakivanja – osmjehuje se Nives, koja je postala vozačica s prvim danima punoljetnosti. Od tada do danas – a prošlo je taman toliko godina da kažemo kako je sad u “najboljim godinama” – u svoje je šoferske anale upisala samo jednu kaznu za pojas! To je, dakako, na nju djelovalo pedagoški, te pazi i na rečeni dio poštovanja propisa o sigurnosti u prometu.

– Bez automobila i mobitela u današnje vrijeme život je nezamisliv, pogotovo nekome tko živi na jednom kraju grada, a radi na drugom, kao ja. K tomu i vikendi izvan grada, te ostale obveze jednostavno ne ostavljaju prostora za pješačenje ili autobus – zaključuje naša ovotjedna dizajnerica i strastvena, ali nadasve savjesna “drajverica”.

lenka gospodnetić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. rujan 2020 01:53