StoryEditor

Mario Petreković: Vježbam pjevanje preuređujući kupaonicu

Piše PSD.
21. travnja 2011. - 14:30

Komičar Mario Petreković jedan je od favorita ovogodišnje sezone showa „Zvijezde pjevaju“. Ovaj šarmantni zafrkant ima mota za scensku izvedbu i zabavu na pozornici, a skoro za svaku pjesmu bira i duhovit styling.

Kombinacija njegova scenskog ludizma i mentorskog iskustva što ga je Ivana Kindl u već tri sezone ispekla daju dovoljno force prognozama o visokom Petrekovićevu plasmanu. Sve nabrojeno bilo je dobar razlog za intervju s ovim Bjelovarčaninom kojemu je humor najveća životna preokupacija.

Kako postižete pjevačku formu?


– Većinom zen meditacijom. Kod sebe doma, u tvornici “Katran” u kojoj živim, imam jednu prostoriju koja se zove „gluha soba“.
Tamo se spremam za show. Jedan moj suradnik i ja prihvatili smo se preuređenja kupaonice, a ulazimo posljednjih dana u završne pripreme. Tu dolazi onda i pjevanje koje sjajno ide uz fizički rad. Pjevamo Internacionalu i lijepimo pločice, a to nam je ujedno i terapija. A navečer idem profesorici Ivani Kindl gdje ona i ja radimo na konkretnim izvedbama za show. Evo, za ovu subotu spremamo swing i balade.

Jeste li iznenadili svoju bližu i dalju okolinu svojim pjevačkim talentom?


– Ma da, jer većina ljudi me prije nije imala prilike čuti kako pjevam. Mislim da je tu riječ o nekom naslijeđu od majke i njene obitelji Glasnović. Već kao djeca smo se družili uz pjesmu, tako da imam nekog sluha. Treba sad raditi na brušenju talenta, a mene to ispunjava, zaista se veselimo svakom sljedećem nastupu. Pjevanje je za mene još jedan neistraženi teritorij i kao takav potiče me na dodatnu motivaciju.

Budući da je Vaša djevojka kći poznatog leadera ‘Parnog valjka’ Husa – je li Vam on dao neki vrijedan savjet?

– Postoji tu nešto, čovjek je glazbenik, čestitao mi je, ipak sam ja pjevač amater. Da pričamo o višem nivou, bilo bi drukčije. Nije mi stigao dati neki poseban savjet.

Što kaže Vaša djevojka Tena?

– Nije zadovoljna jer ona misli da bolje pjeva i da je njoj mjesto na showu, ha, ha... Naravno da mi je podrška, oduševljena je mojim talentima, dolazi u studio i bodri me svake subote. Ona zapravo ima i svoje zaduženje – sređuje plave kuverte za žiri.

Smatrate li se favoritom zrelim za samu završnicu showa?

– Ma, ne bih sebe i Ivanu isticao, mislim da smo sva četiri para koja su ostala favoriti. Svatko od nas ima šansu da dođe do kraja. Po meni svaki par ove godine ide u red vrhunskih showmana i interpretatora. Dobar smo tim, čini mi se da solidno zabavljamo ljude iz subote u subotu, svatko na svoj način. U ova turobna vremena nema boljeg lijeka.

Pomaže li Vam možda u snalaženju na pozornici i činjenica da ste se svojevremeno profesionalno bavili body buildingom?


– Definitivno. Moja karizma na pozornici je plod dugogodišnjeg rada koji se nikada nije vidio, no sada eksplodira u svoj svojoj raskoši. U pravu ste, ovi uspjesi nisu došli preko noći, sve moje ulaganje u sebe ima nekog smisla, no tu uvijek postoji i dodatni faktor adrenalina. Pomaže mi i činjenica da nemam vidljivu tremu. Uvijek mi je na pameti da mi se ništa loše ne može dogoditi ako nešto i pogriješim. S javnim nastupima sam počeo od prvog razreda i tu sam uglavnom doma.

antonela marušić

U glazbi nemam žanrovskih granica

Od glazbe privatno preferiram soul i blues. Riječ je uglavnom o
crnačkoj glazbi, ali volim i bendove kao što su Depeche mode, pjevačice kao što je Sade, Mozarta, starogradske pjesme, gypsy glazbu. Nema u mene žanrovskih granica i nikad nisam bio ufuran u velike poruke teksta, više me pokreću ritam i atmosfera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. rujan 2020 07:01