StoryEditor
Reflektor‘jugoplastika‘ - ‘lokomotiva‘

Danas je na Gripama na rasporedu istinski klasik: Žuti pojačani povratnikom Perkovićem dočekuju Cibonu

Piše Slaven Alfirević
12. siječnja 2020. - 23:59
Split, 090120. Dvorana KK Split na Gripama. Utakmica kvalifikacija ABA 2. lige KK Split- KK Sloboda (Tuzla). Na fotografiji: Naj Kovacevic.Vojko Bašić/Hanza Media

Danas je na Gripama klasik stare dobre košarke, u 17.30 sati, vrijedi kao pozivnica, dođite... Nekad smo to zvali Jugoplastika – Lokomotiva, ne zamjerite na uspomenama, a što nam sada nudi hrvatski derbi na košarkaški način (na stranu Zadar)?

Nadasve važnost u borbi za treće mjesto što ga na ljestvici jure “žuti”, te pokušaj Cibone da drži korak sa Zadrom na vrhu. Split se trgnuo dolaskom/povratkom trenera Ivice Skelina, premda je protiv tuzlanske Slobode opet uronuo u lošiju igru, naročito u šuterskom dijelu. Koš im je opet bio previše uzak.

Skelin je lošiju predstavu umnogome objasnio umorom koji je shrvao “žute” učestalim utakmicama, ali “hvala Bogu sad imamo dva slobodna dana kod kuće, pa ćemo doći k sebi”, rekao je strateg Splićana.

- Nama je protiv Slobode bila četvrta utakmica u osam dana, a treća u pet i najvažnije je da smo pobijedili. Zadnjih osam dana proveli smo 33 sata u autobusu,. Vozili smo na rezervi kontra Tuzlaka, ali na sreću dovezli smo se do cilja. Nismo igrali lijepo, prvi put otkad sam na klupi imali smo baš velikih problema u napadu – priznao je Skelin.

Sa Cibonom znači, ne samo klasik nego dvoboj – umornih! Jer, “cibosi” su imali sinoć nastup u Zadru, oni će biti još umorniji. Doduše taj meč je bio u okviru ABA lige, ne utječe na učinak u domicilnom prvenstvu, ali ostavlja fizičkog traga.

A Split? Dobra vijest je da se Toni Perković treba vratiti, bek koji je povratkom Skelina doživio uzlet forme, a loša vijest je..., ajme, Pavle Marčinković još ne može. Što su “žuti” bez Pavla? Po nama, kao muškarac brz brkova, kad ne vidimo Pavla kako mu parketom vijori “cuf”, čuperak, to je sasvim drugačija momčad “žutih”, za oktavu tiša.

Možda se Skelinu ove riječi neće svidjeti, jer trener slaže momčadski duh i što sad ističemo Pavla i još ga nema. A s druge strane kolega Ivan Velić na klupi Cibone ima svoje adute, veselit će nas vidjeti Roka Prkačina čiji je otac Nikša početke gazio na Gripama, a među “žutima” je sin Vranković: otac Stojko mu je imao ugovor sa Cibonom, ali ne sjećamo se da je minute odigrao pod Tornjem. Pamtimo ga kao centra Zadra. Klasik, jednom rječju.

A prava najava tek slijedi, poziv da na Gripe sutra obavezno svratite.

Izdvojeno

02. kolovoz 2020 19:27