ProstorijaReal Treuhand Croatia d.o.o

Stanovi za mlade obitelji u Bibinjama: moderan dom s vrtom i pogledom na more

Piše PSD.
28. travanj 2014. - 15:17
Tvrtka Real Treuhand Croatia d.o.o., koja ima sjedište u Trogiru, na hrvatskom je tržištu prisutna od 2006. godine. U stopostotnom je vlasništvu Raiffeisen banke, a kako se može iščitati iz samog imena, bavi se nekretninama, s tim da je naglasak na razvoju vlastitih projekata.

U svojim projektima Real Treuhand Croatia obavlja sve poslove: kupnju zemljišta za lokaciju, ishođenje okumentacije, izgradnju i – prodaju. Drugi segment djelovanja jest konzalting, te posredovanje u kupoprodaji nekretnina, pa su na taj način pokriveni svi segmenti ovog tržišta.

U proteklih osam godina realiziran je niz projekata; trgovački centar u Imotskom te dvije zgrade s luksuznim apartmanima na predjelu Planikovica u Okrugu Gornjem na Čiovu, da spomenemo samo neke, no u Real Treuhandu ne posustaju, aktualne su nove investicije o kojima razgovaramo s voditeljem marketinga i prodaje Davorom Matijevićem.

Kojemu je projektu u ovome trenutku dan prioritet?

– Riječ je o projektu u Bibinjama, mjestu šest kilometara udaljenom od Zadra, koji je već u realizaciji. U ožujku je počela gradnja prve od planirane četiri zgrade s ukupno 24 stana. U započetom objektu bit će šest stanova, tri dvosobna i tri trosobna, površine od 63,5 do 77,5 kvadrata. Dvosobni će na raspolaganju imati jedno, a trosobni dva parking mjesta. Uz predviđenu terasu u sastavu stana, vlasnici stanova u prizemlju moći će po želji (unajmiti) zakupiti i dio vrta. A stanovi s prve i druge etaže imaju pogled na more.Kada je planirano useljenje?

– Prvi stanovi trebaju biti useljivi do kraja godine. Možda će se to dogoditi već na jesen, ali smo oprezni budući da moramo računati na tri mjeseca pauze, od 15. lipnja do 15. rujna, kad nisu mogući veći radovi, pa onda radije govorimo o kraju godine.

Što se još može reči o projektu Bibinje?

– Realizacija projekta predviđena je u dvije faze: prva je izgradnja četiri zgrade s 24 stana, dok druga predviđa gradnju daljnjih šest zgrada s ukupno 36 stanova. To je prvi stambeni projekt u Bibinjama, koje imaju dobar geografski položaj, postale su predgrađe Zadra. S obzirom da su naši drugi projekti više turističke namjene, ovaj je namijenjen ponajprije domicilnom stanovništvu.

Škola je relativno blizu, a na našem terenu planiramo izgraditi dječje igralište. Tako bi ovi stanovi bili dobra prilika za mlade obitelji koje su do sada možda živjele u Zadru, a s odgovarajućim sadržajima udaljenost Bibinja od šest kilometara ne bi im bila problem.Ima li zainteresiranih kupaca?

– Mogu reći da ima. Jedna od prednosti projekta je blizina marine Dalmacija u Sukošanu. Iako smo, kako sam rekao, stanove namijenili ponajprije mladim obiteljima iz Zadra, zbog blizine marine i Sukošana, stižu nam upiti iz Slovenije, Austrije i Njemačke, primjerice.

Što je s ostalim projektima Real Treuhanda?

– U Okrugu Gornjem na Čiovu planira se gradnja 37 luksuznih stanova, i taj je projekt u fazi ishođenja dokumentacije. U šibenskim Bilicama, u uvali Stubalj, gradit ćemo 42 luksuzna stana sa zajedničkim bazenima i parkovima za rekreaciju. Bit će u prvom, drugom i trećem redu od mora. Za ove je objekte dokumentacija već ishođena, a atraktivnosti ovog projekta će pridonijeti i činjenica da je u uvali Stubalj planirana i gradnja marine.

Recesija i dalje traje što se osjeti i na tržištu nekretnina?

– Zahvaljujući dugoročnom planiranju, idemo polako i sigurno, mogu tako reći. Imamo velika očekivanja od hrvatskog tržišta, pogotovo nakon pridruženja Hrvatske EU-u. Očekujemo da bi se ove godine mogli vidjeti i prvi rezultati zajedničkog tržišta.

PR