StoryEditor
ProstorijaOtkačen biljni dekor

Prirodni elementi za vrući trend: inspirirajte se našim savjetima za kopiranje popularnog 'organic rustic' stila

12. studenog 2018. - 10:24
hd_aw18_greenplants20_ch

Jesen u prirodi nudi eksploziju boja i teško je odoljeti, a ne unijeti malo tog nježnog i mekanog ugođaja u svoj dom. Načina je mnogo. Možete skupiti prekrasno išarano lišće pa napraviti male aranžmane, ukrasiti vaze, police i komode.

U omiljene lončanice ili druge ukrasne posude ubacite jesenske plodove – šipke, kestene, orahe, lješnjake, dunje, jabuke... Ili osušite posljednje cvjetnice u buketima, što također može biti dekorativno, iako to nije po ukusu feng shuija ako ste poklonik tih pravila uređenja doma.

No, uvijek vam ostaje da zadržite svoje kriterije o lijepom i dekorativnom, ipak uređujete vlastiti prostor i ne morate se držati pravila, osim onih koja vama čine zadovoljstvo. Naš je prijedlog da u idućim tjednima, prije nego što krene božićno ukrašavanje, uredite svoj dom živim ukrasnim biljkama, lončanicama koje su posve otkačene, nevjerojatnih oblika i boja lišća ili cvijeta, šatiranima... modrima, ljubičastima, ukratko drukčijima.

To je uostalom vrući trend pa zašto mu ne biste dali priliku, a omogućit će vam i da dom obogatite lončanicama, koje ove sezone pogotovo prizivaju zemljani izgled, donoseći boje i teksture prirodnih elemenata u naše interijeri, te potencirajući popularanu kombinaciju ´organic rustic´ i modernog izgleda koja u kombinaciji s metalnim detaljima domu daje profinjenu glam notu.

Prošećite kvartom, ili obližnjom šumom i pronađite dvije, tri dekorativne gole grane, ili malenim lišćem i bobicama posute grančice izvijene baš onako kako vi volite pa ih ubacite u staklenu posudu, ili praznu bocu. Prirodni elementi pogotovo vole staklo koji ih fino ukalupljuje u prostor, te ih ističe kao umjetničko djelo, bez zadiranja u njihovu estetiku koja tako ostaje u centru pažnje.

 

 

I terariji ostaju teški hit, a jednostavnu dekorativnu instalaciju i sami ćete lako orgaizirati ubacite li običnu staklenu kocku poput one za akvarij, omiljenu biljčicu s korjenom umotanim tek u grumen zemlje. Zelenilo se u ovom stilu posebno dobro slaže i sa zaltom, ili srebrom, stoga ga je uputno saditi, ili izlagati i u lončanicama koje nalikuju nekom od plemenitih i poluplemenitih metala.

Organski dekor, osim detalja prirodnog podrijetla pretpostavlja i ukrasne predmete čija je završna obrada gruba ostavljaući dojam rukotvorine, s posebnom simpatijom za kamen, ali i beton, a uz zemljane i boje jeseni voli jednostavnost crne i bijele boje.

 

Izdvojeno

14. srpanj 2020 18:12